Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 1:0Stav série 3:2Pardubice titul neobhájí, Kladno slaví po pěti letech čtvrtfinále a vyhlíží Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Jass 1 : 0
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Pardubic titul v Tipsport extralize neobhájí, když v předkole play off podlehli Kladnu 2:3 na zápasy. V tom rozhodujícím stačila Rytířům k triumfu jediná branka Lotyše Jasse z druhé třetiny. Kladno si čtvrtfinále zahraje poprvé po pěti letech, jeho soupeřem bude Slavia. Série začíná v neděli na ledě Pražanů.

Článek

S překvapivým tahem vyrukovali do rozhodujícího zápasu úřadující mistři. Jen na střídačce zůstal Martin Růžička, který Pardubicím vychytal dvě domácí výhry, a mezi tři tyče zamířil Dušan Salfický. Moc práce však během první třetiny, stejně jako jeho protějšek Jan Chábera, neměl.

Oba celky si moc dobře uvědomovaly důležitost situace a namísto ofenzivních manévrů se soustřeďovaly zejména na pozornou obranu. O něco aktivnější byly přeci jen Pardubice, vyložené příležitosti si ale nevypracovaly.

Po první změně stran vzruchu přeci jen přibylo. Brendlovu pohotovou dorážku ze vzduchu Chábera vykopl betonem, o dvě minuty později zachránila Rytíře po střele Bartka horní tyčka. Kladno následně hrálo po zbytečných faulech hostů tři přesilovky, kvůli kostrbaté rozehrávce se však prakticky ani nedostalo k zakončení.

Jenže ve 32. minutě trefil Zohorna přihrávkou z vlastní třetiny kostku nad ledem, za což vyfasoval další dvouminutový trest za zdržování hry. A ten už se stal Východočechům osudným. Kapitán Patera našel u levého mantinelu operujícího Lotyše Jasse, jenž střelou z voleje prostřelil Salfického.

Ani ne o minutu později zívala na druhé straně odkrytá branka na Buchteleho, Chábera ale famózním reflexem vytlačil puk nad horní tyčku. V závěru druhé třetiny se pak po závaru před kladenskou brankou Bartek už už chystal dorazit volný puk za čáru, Kuchejda jej ale na poslední chvíli odpálil do bezpečí a udržel domácím těsný náskok.

Sedm minut před třetí sirénou se při přesilovce řítil zcela sám na branku Brendl, jeho střelu na lapačku však Chábera vyrazil. Na posledních 83 vteřin třetí třetiny zůstal Salfický na střídačce a hosté hráli v šesti hráčích v poli. I přes melu před brankou v posledních sekundách hry však mistr kýžený gól nevstřelil a končí už před branami čtvrtfinále. To si zahraje Kladno, první duel čeká Rytíře v neděli v O2 areně proti Slavii.

Předkolo play off hokejové extraligy - 5. zápas:
Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 32. Jass (Patera, David Růžička). Rozhodčí: Hribik, Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:10, navíc Brendl (Pardubice) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 6108.
Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Kužel, Doudera, Černošek - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Kuchler - Rudovský, Dalecký, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Gawryletz, Mocek, Píša, Vašíček, M. Drtina, Ďaloga - Bartek, Cetkovský, Somík - Brendl, T. Zohorna, Rolinek - Radil, Kousal, Buchtele - Tybor, Semorád, Starý. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.
KONEČNÝ STAV SÉRIE: 3:2.

Reklama

Související témata: