Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 4:3Stav série 4:3Sedmé zápasy Plzeň umí! Litvínov po dramatu vyřadila a v semifinále ji čeká Slavia

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Slovák 1 : 0
24. Sklenička 1 : 1
28. Kovář 2 : 1
32. Hübl 2 : 2
39. Posmyk 2 : 3
41. Kašpařík 3 : 3
52. Johnson 4 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Počtvrté v historii nastoupili hokejisté Plzně v play off k rozhodujícímu sedmému zápasu a počtvrté uspěli. Západočeši v parádním zápase přetlačili Litvínov 4:3 a stejným poměrem zvládli i celou čtvrtfinálovou sérii. Indiáni si tak zahrají semifinále, ve kterém je od neděle čeká pražská Slavia. Naopak Chemici budou mezi elitní kvartetem počtrnácté za sebou chybět.

Článek

V hodně opatrném duchu se nesly úvodní minuty. Žádný z celků se do útočení příliš nehnal, naopak se co nejjednodušší hrou snažil předejít jakékoliv chybě. Přeci jen nebezpečnější byl při hře v plném počtu Litvínov, do vedení šli ale domácí, když 37 vteřin před první sirénou využil přesilovku obránce Slovák.

Jenže odpověď Chemiků na sebe nenechala dlouho čekat. Uběhly necelé čtyři minuty z druhé části hry a Sklenička rovněž v početní výhodě srovnal. Hosté navíc mohli jít vzápětí do vedení, jenže šance Guly s Hüblem zlikvidoval Mazanec.

Pak však přišly dva fauly Severočechů a dlouhou dvojnásobnou přesilovku Plzně zužitkoval nechytatelnou dělovkou Kovář. A hra v početní výhodě rozhodovala i nadále. Ve 32. minutě vteřinu před návratem St. Pierra na led po parádním vyšachování domácí obrany srovnal Hübl.

Plzeňský obrat ve třetí třetině

O tři minuty později navíc Hollweg loktem fauloval u mantinelu Gulu, který s krvavým zraněním zamířil na střídačku a zápas kvůli otřesu mozku nedohrál. Americký raubíř putoval s trestem na pět minut a do konce utkání do kabin a před Litvínovskými byla dlouhá přesilovka. Tu navíc ještě umocnil faulem Kašpařík, na což Škodovka doplatila. Posmyk zamířil z pravého kruhu přesně pod horní tyčku a Litvínov poprvé v zápase vedl.

Ne však na dlouho. Z třetí třetiny uběhlo jen 53 sekund a Kašpařík po kombinaci s Dvořákem a Vlasákem zakončoval do odkryté klece. A v Plzni se začaly dít věci... Nejprve si dal málem domácí Boháč vlastní gól, pak na druhé straně neuspěl v samostatném úniku Martynek a z následné dorážky trefil Kubát tyč. Potom zase stálo štěstí při Litvínovu, když Francouzovi propadl puk mezi betony a jen těsně minul levou tyč.

V 52. minutě pálil po Strakově vyhraném buly Slovák, puk před Francouzem tečoval Johnson a Plzeň šla potřetí v zápase do vedení. Litvínov navíc oslabil kapitán Trávníček, jenž vyfasoval trest na 2+2 minuty, tutovky Johnsona s Vlasákem ale Francouz lapil a udržel svůj tým ve hře. Zemanův faul dvě a půl minuty před koncem však naděje hostů na srovnání pohřbil.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 7. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Slovák (Vlasák, Vampola), 28. Jan Kovář (J. Jeřábek, Martin Straka), 41. Kašpařík (Dvořák, Vlasák), 52. Johnson (Slovák, Martin Straka)  - 24. Sklenička (Kubát, Ručinský), 32. Hübl (Lukeš, Ručinský), 39. Posmyk (Martynek, Hanzl). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:9, navíc Hollweg (Plzeň) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:3. Diváci: 7992.
Plzeň: Mazanec - Slovák, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre, Boháč, Frolo - Johnson, Martin Straka, Jan Kovář - Lev, Vampola, Pletka - Petruška, Kašpařík, Vlasák - Hollweg, T. Sýkora, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.
Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Sklenička, Posmyk - Martynek, Hübl, Lukeš - J. Černý, Hanzl, Ručinský - Trávníček, Piroš, R. Pšurný - od 25. navíc Baláž, Lapšanský, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.
KONEČNÝ STAV SÉRIE: 4:3.

Reklama

Související témata: