Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 3:0Slavia na úvod semifinále před nejvyšší návštěvou letošního play off zdolala Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Hertl 1 : 0
48. Jelínek 2 : 0
57. Žejdl 3 : 0
Záznam online reportáže

Takřka dvě třetiny se herně trápili, nakonec však hokejisté Slavie slaví na úvod semifinále s Plzní, které sledovalo 10 325 diváků, největší návštěva letošního play off, výhru 3:0. Pražané se stejně jako ve čtvrtfinále proti Kladnu prezentovali neprostupnou defenzivou v čele s jistým gólmanem Furchem. Vítězný gól vstřelil na konci druhé třetiny Hertl, ve třetí části přidali další zásahy Jelínek s Žejdlem. Druhý zápas se hraje v pondělí znovu v Praze.

Článek

Už před začátkem duelu se Plzeň musela obejít bez zraněného útočníka Ondřeje Kratěny a distancovaného Ryana Hollwega, další rána přišla už po čtyřiapadesáti vteřinách hry. To po nezaviněném střetu s Holubem zůstal za slávistickou brankou ležet další forvard Václav Pletka, pro kterého tak zápas skončil hned v prvním střídání.

I přesto to však byli Západočeši, kteří hrozili daleko častěji. Ve čtvrté minutě při první přesilové hře zívala na Tomáše Sýkoru odkrytá branka, gólman Furch však na poslední chvíli zastavil puk betonem. Krátce před koncem první třetiny pak zase z bezprostřední blízkosti neuspěl hostující Vlasák.

Slávisté působili dost zakřiknutě, brankáře Mazance příliš nezaměstnávali. Ve 26. minutě při další přesilovce Škodovky pálil z ideální pozice z mezikruží znovu Sýkora, střelou po ledě ale branku těsně minul. Poté se pohlednou individuální akcí prokličkoval až před Furcha Vampola, ani on však bezbrankový stav nezlomil.

Místo toho paradoxně udeřila Slavia, prakticky ze své první vážnější příležitosti. Obránce Kučný se prodral hned přes tři bránící hráče, jeho střelu sice Mazanec vyrazil, jenže jen k Hertlovi, který už neměl problém dorazit puk do sítě.

Plzeň pak ve 48. minutě dorazilo zaváhání obránce St. Pierra při vlastní přesilovce. Po jeho chybné rozehrávce se kotouče zmocnil Jelínek a střelou na Mazancovu vyrážečku zajistil Pražanům dvoubrankový náskok. Tři minuty před koncem pak po Alinčově pasu uzavřel na konečných 3:0 ranou z první Žejdl.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branka a nahrávky: 36. Hertl (Kučný, Kadlec), 48. Jelínek, 57. Žejdl (Alinč, Krenželok). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 10 325.
Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
Plzeň: Mazanec - Slovák, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre, L. Poživil, Boháč - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Lev, Vampola, Pletka - P. Sedláček, Kašpařík, Vlasák - Petruška, T. Sýkora, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.
STAV SÉRIE: 1:0.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4