Hlavní obsah

Slavia urvala výhru v prodloužení a bez porážky dál extralize vévodí. Mistra z Plzně potrápil Třinec

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Slavie ani ve 4. kole Tipsport extraligy nepoznali hořkost prohry a udrželi vedoucí postavení. Pražané zvítězili nad hradeckým Mountfieldem 2:1 v prodloužení, vítěznou trefu zajistil domácím krátce před vypršením nastaveného času Petr Jelínek. I další duely nabídly drama: Chomutov prohrál s Litvínovem 2:3 po samostatných nájezdech, úřadující šampióni z Plzně zvítězili nad Třincem rovněž až po rozstřelu 3:2. Kometa Brno zvítězila 3:2 ve Vítkovicích, Pardubice zdolaly 4:0 celek Kladna, Zlín vyhrál 3:1 nad týmem Karlových Varů a pražská Sparta v přestřelce podlehla Liberci na jeho ledě 5:6.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z výhry nad královéhradeckým Mountfieldem.

Článek
Fotogalerie

Slávisté sice podruhé za sebou nedokázali doma rozhodnout v normální hrací době, ale stejně jako v pátek proti Pardubicím i v neděli nakonec vyšli z nastaveného času vítězně.

Pověst kanonýra znovu osvědčil Bednář, který zatím skóroval ve všech čtyřech dosavadních utkáních v sezóně. Tentokrát dostal Růžičkův výběr do vedení poté, co ukončil dvě hodiny trvající neprůstřelnost královéhradeckého brankáře Kantora, a i když Mertl ve třetí třetině srovnal skóre, rozhodující trefu si schoval do prodloužení Jelínek. Šestnáct sekund před jeho vypršením překonal Kantora po Bednářově asistenci v početní výhodě podruhé. Domácí tým svými zásahy znovu podržel Dominik Furch.

Pardubice na vlastním ledě ještě neinkasovaly a o přesvědčivé výhře nad Kladnem rozhodly v prostřední části zápasu, v níž nastřílely soupeři tři góly. Východočeši se znovu mohli opírat o výkon Martina Růžičky, který inkasoval v normální hrací době v posledních třech utkáních jen jedenkrát! Pardubický gólman udržel už podruhé v tomto týdnu čisté konto a i díky jeho formě se tým posunul v tabulce už na druhé místo.

V tabulce poslední Karlovy Vary sice začaly na ledě vicemistra ze Zlína nadějně, svým prvním extraligovým gólem je dostal do vedení Jakub Flek. Náskok však Západočeši dlouho neudrželi, naopak, v dalším průběhu utkání třikrát inkasovali a domácí poprvé v novém ročníku naplno bodovali.

Káňa v hlavní roli

Vítkovice v souboji s brněnskou Kometou dokázaly dvakrát srovnat vedení soupeře zásluhou Jana Káni, ale o osudu zápasu rozhodl ve 44. minutě v přesilové hře Káňův brněnský jmenovec. Domácí měli ještě jednu výtečnou možnost vynutit si alespoň prodloužení, ale Svačinův sólový nájezd v 52. minutě zlikvidoval skvělý brněnský gólman Trvaj.

Úřadující extraligoví šampióni z Plzně po páteční prohře se Spartou stáli na pokraji další bodové ztráty. Přestože Třinec na góly Martina Růžičky zatím marně čeká, kanonýra Ocelářů zastoupili Zagrapan a Varaďa a hosté otočili vývoj zápasu a sahali po výhře. Nedočkali se, nejprve Pletka vyrovnal a v rozhodujících samostatných nájezdech přidal bodový bonus na konto Západočechů Kratěna.

Kapitán plzeňského celku Martin Straka si připsal přihrávku u Pletkovy branky a bodoval tak i ve čtvrtém zápasu v sezóně. Veterán v třineckém útoku Jan Peterek vyrovnal na ledě Plzně historický rekord s 1091 starty v nejvyšší soutěži, protože lídr František Ptáček v dresu Hradce Králové na ledě Slavie chyběl.

Tonův gól tentokrát nestačil

Brankové hody mezi Libercem a Spartou rozhodl domácí útočník Tomáš Pospíšil. Za stavu 4:4 v závěrečné třetině dvěma trefami během pouhé půlminuty vybudoval Bílým Tygrům náskok, s nímž si už Pražané neporadili. Pospíšil měl navíc v utkání dvě asistence. Nejlepší střelec sparťanské historie Petr Ton se sice trefil i tentokrát, ale ani jeho 256. zásah v dresu holešovického klubu tentokrát Jandačovým svěřencům k bodovému zisku nestačil.

V severočeském derby přispěl k výhře Litvínova na ledě Chomutova dvěma góly včetně vítězné trefy v rozstřelu František Lukeš. Piráti dosáhli na bod díky trefě Davida Hrušky 17 sekund před koncem třetí třetiny.

Hokejová Tipsport extraliga - 4. kolo:
Pardubice - Kladno 4:0on-line
Branky: 24. T. Zohorna, 27. Marha, 33. Nosek, 58. Benák
Slavia - Hradec Králové 2:1 v prodlouženíon-line
Branky: 28. Bednář, 65. Jelínek - 49. Mertl
Zlín - Karlovy Vary 3:1on-line
Branky: 24. Honejsek, 50. Valenta, 59. Čajánek - 17. Flek
Chomutov - Litvínov 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 4. Jar. Svoboda, 60. D. Hruška - 13. a rozh. nájezd Lukeš, 46. Piroš
Plzeň - Třinec 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 13. Dvořák, 51. Pletka, rozh. nájezd Kratěna - 32. Zagrapan, 43. Varaďa
Vítkovice - Brno 2:3on-line
Branky: 16. a 33. J. Káňa - 15. Koreis, 23. Kuboš, 44. J. Káňa
Liberec - Sparta 6:5on-line
Branky: 56. a 57. T. Pospíšil, 11. Bartek, 22. Bulíř, 29. Valský, 34. P. Nedvěd - 57. a 60. Buchtele, 29. Pech, 31. T. Rachůnek, 41. Ton

Reklama