Hlavní obsah

Slavia - Brno 3:0Slavia se po sedmi zápasech dočkala výhry, Furch podruhé v sezóně vynuloval Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bednář 1 : 0
14. Žejdl 2 : 0
30. Stránský 3 : 0
Záznam online reportáže

Dlouhých sedm zápasů čekali na výhru, na tu za plný počet bodů ještě o čtyři duely více. Hokejisté Slavie negativní šňůru přetrhli v předehrávce 28. extraligového kola, v němž na vlastním ledě přehráli Brno 3:0. Gólman Dominik Furch vychytal své páté čisté konto v sezóně, podruhé vynuloval střelce Komety, která sešívaným podlehla už počtvrté v řadě. Slavia si připsala jubilejní 500. výhru v základní části.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jaroslav Bednář ze Slavie (vpravo) dává gól brněnskému brankáři Marku Čiliakovi.

Článek

Jakoby se snad ani v žádné krizi nenacházeli. Slávisté na Kometu vlétli ve velkém stylu a hned od úvodních minut si vytvářeli i šance. Tu první sice ještě Jiří Doležal nevyužil, ve čtvrté minutě už ale Bednář skóroval, když se k němu šťastně puk odrazil od zadního mantinelu. Gólman Čiliak sice při pokusu o zákrok vykopl branku ze své konstrukce, nicméně kotouč už předtím přešel čáru, a tak sudí po poradě s kolegy u videa gól uznali.

Hosté se s přibývajícím časem přeci jen otrkávali a i oni začali hrozit. V páté minutě využil Jan Hruška propadnutí slávistů ve středním pásmu, svůj samostatný únik ale zakončil střelou vedle. O chvilku později zase Žižka při přesilovce trefil místo odkryté branky jen přesouvajícího se Furcha, kterému hned vzápětí pomohla po teči Jana Hrušky horní tyčka.

Recept na využití početní převahy nabídla Slavia svému soupeři ve 14. minutě. Whartonovu ránu od modré Čiliak vyrazil jen k Žejdlovi, jenž pohodlně zavěsil do opuštěné klece. Naopak Brňany dál deptal vynikající Furch, jenž reflexivním zákrokem vyrážečkou lapil i tutovku Koreise.

To Pražané byli podstatně efektivnější, v polovině zápasu sice Klhůfek trefil brusle soupeřova obránce, kotouč se však odrazil ke Stránskému, jenž, stejně jako Žejdl u druhého gólu, prostě nemohl prázdnou branku netrefit. To se „povedlo" až o pár minut později Jiřímu Doležalovi, který z dorážky nastřelil jen pravou tyč. A ještě hůř dopadl Krenželok, když opět pálil do odkryté svatyně, leč ji netrefil.

Ve třetí třetině vrhla Kometa všechny síly do útoku, jenže Furch se překonával, zejména Zohornovi sebral takřka jistý gól. Devět minut před koncem si však slávistický gólman vybral slabší chvilku, když chyboval při rozehrávce u mantinelu, svou minelu ale napravil, když Burianovu střelu chytil.

Na druhé straně zase neuspěl v samostatném nájezdu Vrdlovec, následně ani nekrytý Bednář, Slavii to ale nakonec mrzet nemuselo, protože třígólový náskok si už vzít nenechala a po dlouhé době se dočkala vítězství.

28. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Bednář (J. Doležal, Vrdlovec), 14. Žejdl (Wharton, Skokan), 30. Stránský (Klhůfek). Rozhodčí: Turčan, Horák - Charvát, Frodl. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 3520.
Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - T. Doležal, Vrdlovec, J. Doležal - Stránský, Klhůfek. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Brendl, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, Koreis, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama