Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 2:4Karlovy Vary vezou po šesti letech tři body ze Zlína

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Balán 0 : 1
30. Balán 0 : 2
33. Pohl 0 : 3
40. Urbanec 1 : 3
51. Marušák 2 : 3
60. Vachovec 2 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 30. kole extraligy Zlín na jeho ledě 4:2. Dva góly Energie vstřelil útočník Stanislav Balán a po jednom zaznamenali Petr Pohl a Michal Vachovec. Za Zlín se prosadili obránci Patrik Urbanec a Jiří Marušák. Karlovarští bodovali pošesté v řadě, z toho počtvrté vyhráli. Ze Zlína si odváží všechny body po téměř šesti letech. Domácí přišli o šňůru deseti domácích zápasů, v nichž bodovali. K jubilejnímu 900. zápasu v nejvyšší soutěži nastoupil zlínský útočník Ondřej Veselý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karlovarští hokejisté se radují z vítězství.

Článek

V úvodu hokejově vlažné první třetiny otestoval pozornost domácího brankáře Horčičky Kytnár, na opačné straně zasahoval gólman Závorka po střele Honejska. Jako první měli k dispozici přesilovku Zlínští, kteří ji ale nevyužili. Západočeši si při své početní výhodě vedli lépe, když po půlminutě se štěstím zblízka ze vzduchu skóroval Balán. Při jeho gólu ale byla posunutá branka, jeho trefu tak potvrdil až videorozhodčí.

Trápení Zlína v přesilovkách podtrhlo vyloučení Marušáka v početní výhodě, jenž obdržel čtyřminutový trest. V polovině zápasu Karlovarští udeřili osm sekund před koncem přesilovky, jejichž druhý gól v zápase vstřelil do odkryté branky Balán.

S chutí hrající Energie přidala o chvilku později třetí gól díky Pohlovi. Když se Zlínu nedařilo v přesilovkách, uspěl paradoxně v oslabení. V poslední minutě druhé části vystřelil Urbanec a jeho střela propadla Závorkovi do branky.

V úvodu třetí části Zlín ubránil dvě oslabení ve třech proti pěti v délce 22 a následně 49 sekund. Poté se svěřenci trenéra Vlacha tlačili do branky a odměnou jim byla kontaktní trefa Marušáka od modré čáry.

Po tomto gólu se Zlín nabudil a zaměstnával hostující obranu v čele se Závorkou. I přes veškerou snahu ovšem Berani třetí gól nevstřelili. Při závěrečné power play určil konečnou podobu výsledku gólem do prázdné branky Vachovec a ukončil tak dlouhé čekání svého celku na plný bodový zisk ve Zlíně.

30. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 40. Urbanec (Čajánek), 51. Marušák (Leška, O. Veselý) - 13. Balán (Zaťovič, Bičánek), 30. Balán (J. Drtina, Zaťovič), 33. Pohl (Zaťovič, Balán), 60. Vachovec (Micka, Zaťovič). Rozhodčí: Šír, Mikula - Bryška, Lučan. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3924.
Zlín: Horčička - Marušák, Urbanec, Zámorský, Horák, Valenta, Řezníček - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, F. Čech - Honejsek, Čajánek, Köhler - Okál, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, Dlouhý - Micka, Roman Vlach, Kytnár - M. Látal, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice