Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:1Litvínov díky dvěma trefám Ručinského zdolal Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Ručinský 1 : 0
51. Duda 1 : 1
58. Ručinský 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali ve 31. extraligovém kole Plzeň 2:1. Verva tak vyhrála devět z posledních 10 duelů, opět o něco upevnila svou pozici v desítce a pod trenérským duem Radim Rulík - Miloslav Hořava nezískala ani bod pouze ve dvou vystoupeních ze sedmnácti. Oba góly Litvínova dal zkušený útočník Martin Ručinský, tím druhým rozhodl v začínající 58. minutě. Plzeň potřetí z posledních čtyř kol nebodovala.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Martin Ručinský po střetu u hrazení s Tomášem Slovákem z Plzně.

Článek

Oba týmy vstoupily do utkání ve vysokém tempu a brankáři se díky tomu dostali velmi rychle do zahřívací teploty. Ve čtvrté minutě prověřil Machovského Martynek, ale trefil pouze připraveného plzeňského brankáře. Na druhé straně se Francouz zapotil při Holcově střele. Ve 13. minutě se šikovně z rohu až do palebné pozice dostal Majdan, hostující brankář ukryl puk do lapačky.

Domácí byli aktivnější i při hře ve čtyřech, Ručinský hledal před brankou Chaloupku, jeho teč však opět zneškodnil Machovský. V závěru měli příležitost i hosté. Duda našel před brankou Pletku, jenže Francouz se bleskově přesunul ke své levé tyčce a zakročil.

Ve 23. minutě Posmykova bomba vyprášila betony hostujícímu brankáři. Na druhé straně po chybě Kousalíka neuspěl Duda. V polovině duelu se prosadil individuálně Gerhát, dostal se až před Machovského, ale ten úmysl o bekhendovým blafákem skvěle přečetl. A stejně výborně si počínal i při Trávníčkově dorážce, na něhož zívala odkrytá branka.

Poté hráli domácí 40 vteřin početní výhodu pěti proti třem, ale branka nepřišla. Mrzet je to však dlouho nemuselo, protože už při klasické přesilové hře se po Hüblově příhře prosadil střelou na vyrážečku Ručinský a poslal Severočechy do vedení. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno, Pletkova střela ihned po buly však skončila jen na horní tyčce.

Již po 20 vteřinách závěrečné části poslal Stříteský do sóla Hübla, ten však skákavý kotouč ideálně nezpracoval a Machovský si poradil. V 50. minutě pálil od modré Slovák, Pletka tečoval pouze do boční sítě. O minutu později se již Indiáni prosadili. Domácí v oslabení nedokázali puk vyhodit, zmocnil se ho Kratěna, vybídl Dudu a ten s přehledem vyrovnal.

Poté se opět připomněli domácí. Nejprve Jánský jedovatě vypálil těsně vedle, poté Machovský vychytal Majdana. V čase 57:04 byl však krátký na Ručinského ránu z levého křídla a domácí znovu vedli. V závěrečných vteřinách se puk kutálel po Slovákově střele za Francouzem, ale všudypřítomný Ručinský ho odpálil do bezpečí a Litvínov mohl slavit.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. Ručinský (Hübl, Posmyk), 58. Ručinský (Hübl, Jánský) - 51. Duda (Kratěna, Vlasák). Rozhodčí: Husička, Polák - Jindra, Lhotský. Vyloučení: 6:8, navíc Jánský (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5115.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Chaloupka, Posmyk, Kousalík - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, J. Černý, R. Pšurný - Písařík, Zavřel, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, D. Boháč - Kratěna, Lev, Pletka - Duda, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Kašpařík, Holec - M. Dvořák, T. Sýkora, Schleiss. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín