Hlavní obsah

Sparťanský Ježíšek naděloval, Pöpperle už vyhlíží Málkův rekord

Praha

Pod mottem Sparťanský Ježíšek odehrál extraligový lídr svůj duel s Třincem, když Pražané pozvali do VIP míst hlediště své haly klienty z dětských domovů. Ale zkrátka nepřišli ani ostatní sparťanští fanoušci, vánoční atmosféra jakoby se přenesla i na led. Snad jen Oceláři nebyli ze čtyřgólové nadílky kdovíjak nadšení…

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Sparťanský gólman Tomáš Pöpperle (na snímku z derby se Slavií).

Článek

Sparťané se drželi hesla, že hezčí je dárky dávat, než dostávat. A tak jejich gólové akce byly parádní zejména zásluhou lahůdkových asistencí, střelci už měli své pozice vesměs připravené na zlatých podnosech.

Udělali si lepší svátky

Například při druhé brance, kdy se nejproduktivnější muž extraligy Petr Ton prosmýkl mezi dvěma soupeři a pak nechal Tomáše Rolinka vyniknout blafákem. Za třetí gól si zase od skórujícího Lukáše Pecha vysloužil pochvalné díky Jan Buchtele, jenž parťákovi puk prostrčil mezi dvojicí bránících Ocelářů.

Sparťané se zkrátka hokejem před téměř 6500 diváky bavili, přidávali efektní akce, byť občas až příliš na krásu. „Snad jsme udělali sobě i lidem lepší svátky,“ usmíval se Buchtele. „Je dobře, že se hraje i takhle mezi svátky, jinak bychom se přejedli cukrovím a nehnuli se,“ pokračoval zvesela.

„Já si musel odpírat dost, mohl bych sníst všechno, když to přede mě postaví,“ vykládal na téma vánočních nástrah i gólman Tomáš Pöpperle.

Chybí už jen tři nuly

Jeho cesta za osmou nulou sezóny nebyla příliš kostrbatá. „Kluci perfektně bránili, Třinec do moc šancí nepouštěli,“ pochvaloval si gólman, který už má v merku i rekord v počtu čistých kont v základní části.

Drží ho Roman Málek ze sezóny 2002/03 s jedenácti nulami. „Už se přibližuju, osm je dost, jedenáct není tak daleko,“ přiznává rekordní myšlenky Pöpperle, jenž má na překonání Málka ještě 20 pokusů.

Oceláři bez svého nejlepšího střelce Adamského, který má zlomený palec na noze, byli nevýrazní a matní. Souboj měl jasného vládce a skupinka fanoušků, která se na Štěpána vydala povzbudit svůj tým téměř přes celou republiku skandováním „My chceme Třinec“ dávala jasně najevo, co si o aktuální herní produkci svých oblíbenců myslí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.