Hlavní obsah

Kladno bez opor sahalo po třech bodech, ale pod novými trenéry vydřelo aspoň jeden

Liberec

Nový trenérský triumvirát Jiří Čelanský-Jan Neliba-Josef Zajíc zahájil svoje působení u extraligového týmu Kladna prohrou 2:3 v prodloužení na ledě jedenáctého Liberce. Předposlední celek tabulky hokejové extraligy sice hned v prvním duelu po výměně koučů ukončil předchozí černou sérii čtyř zápasů bez bodového zisku, ale měl na dosah víc než jeden bod.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nový trenér Kladna Jiří Čelanský získal při své premiéře na střídačce středočeského celku bod.

Článek

Rytíři totiž ve třetí třetině ztratili slibné dvougólové vedení a pak padli v nastaveném čase. Na kladenském mužstvu se ve finiši zřejmě projevila neúčast pěti zkušených opor.

„Pro oba soupeře to byl vzhledem k jejich postavení v tabulce jeden ze stěžejních soubojů v této fázi sezóny. Kdybychom vyhráli, byť třeba za dva body, dodalo by nám to ještě více elánu do další práce," konstatoval Čelanský. Mrzela ho nepovedená koncovka utkání. „Škoda, že jsme zápas nedotáhli k vítěznému výsledku. V první třetině to byl vyrovnaný hokej, ve druhé jsme byli lepší. Nevyšel nám vstup do třetí části, kdy Liberec rychlým gólem vycítil šanci na zvrat. A když v přesilovce pěti proti třem srovnal, bylo znatelné, že půjde důsledně i do nastavení, což Nedvěd potvrdil rozhodující brankou," bilancoval kladenský trenér.

Čelanský se vrátil do extraligy po sedmi týdnech, když počátkem listopadu byl po 18. kole odvolán od posledního týmu tabulky Chomutova. Poté krátce vedl prvoligovou Kadaň, takže Kladno je pro něj už třetím působištěm v probíhající sezóně.

Rytířům chybělo pět hráčů

Asistent Jan Neliba poznává extraligovou atmosféru po sedmi letech, naposledy ji okusil v sezóně 2005/06 na střídačce Třince. Pak si vyzkoušel různá angažmá v první lize či na Slovensku: se Slovanem Bratislava vyhrál v roce 2012 tamní nejvyšší soutěž. V Kladně ale trénoval už v letech 1993-1996.

Středočeši postrádali v Liberci pětici ze základní sestavy - nejproduktivnější hráč Patera a nejlepší střelec Sacha Treille jsou zraněni, další útočník Hlaváč i reprezentační bek Tomáš Kaberle pobývají z rodinných důvodů v zámoří a navíc marodí i obránce Majeský.

"Připravovali jsme se poslední dny bez nich. A brali jsme jako fakt, že s námi na sever nepojedou. Ale skoro celých čtyřiašedesát minut jsme dokazovali, že jsme schopni bojovat i v dost oslabené sestavě. Někteří hráči, kteří dříve tolik nenastupovali, naznačili, že s nimi můžeme počítat. A snad byl i jejich výkon odrazem k lepším zítřkům," dodal Čelanský.

Hynek bral i dva body

Liberečtí museli hodně zabrat, aby neodešli s prázdnou. "Jsme rádi za dva body, byť jsme potřebovali tři. Těší mě, že jsme aspoň otočili nepříznivě se vyvíjející průběh. Nevybavuji si, kdy jsme to zvládli naposledy. To vidím jako pozitivum," oddechl si liberecký trenér Pavel Hynek. Pro soupeře měl slova respektu. "Sportovně musím uznat, že Kladno hrálo výborně, agresivně a celoplošně, s velkým nasazením. Dlouho nás k ničemu nepustili a byli lepší. Hodně nám pomohl až gól při snížení na 1:2. A když jsme vyrovnali, v prodloužení se k nám přiklonilo štěstí," shrnul liberecký kouč zápas dvou celků z dolních pater tabulky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.