Hlavní obsah

Jsem rád, že jsem odčinil předešlý faul, řekl hrdina Šimánek

Hradec Králové

Hokejový útočník Jiří Šimánek hned v prvním zápase po reprezentační přestávce potvrdil, že na něj může Hradec Králové i nadále spoléhat. Kapitán Mountfieldu gólem v posledním minutě rozhodl o výhře Východočechů nad Litvínovem 3:2.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jiří Šimánek z Hradce se raduje z vítězné branky proti Litvínovu.

Článek

"Já jsem hlavně rád, že jsem odčinil faul, po kterém jsme dostali gól 2:1 pro Litvínov," připomněl své vyloučení ve třetí třetině. "Oni ukázali, že jsou těžký soupeř. Od minulé reprezentační pauzy jsou v minitabulce hodně vysoko," uvedl Šimánek.

Na jeho hře bylo jasně vidět, na jaké je vlně. První hradecká pětka opět dala všechny góly, stalo se tak už posedmé v řadě. "Bylo dobře, že jsme v Rusku udělali výsledek. Kdyby to tak nebylo, tak by se únava mnohem víc projevila," uvedl Šimánek, jenž se na Channel One Cupu vrátil po dvou a půl letech do reprezentace.

A pak se pustil do srovnání hokeje v české extralize a na mezinárodní scéně: "Tempo je úplně jiné. Tady si můžu oddechnout a pak něco udělat. Tam se jede pořád na plný pecky. Zápasy jsou hrozně urputné," řekl.

Proti Litvínovu ukázal, že mu zkušenost pomohla, další test přijde na řadu v sobotu. Hradec hraje velké derby v Pardubicích. "Bude vyprodáno, skvělá atmosféra. Těšíme se moc a jedem vyhrát," vzkázal rivalům.

Reklama

Související témata: