Hlavní obsah

Brno - Plzeň 5:1Hokejisté Brna porazili v duelu o třetí místo v tabulce Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Svoboda 1 : 0
15. Hruška 2 : 0
20. Duda 2 : 1
25. Burian 3 : 1
36. Kováčik 4 : 1
46. Nosek 5 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 33. kole extraligy v přímém souboji o třetí místo Plzeň 5:1. Brňané proměnili dvě přesilovky a poprvé v sezóně s Plzní bodovali. Z posledních třinácti domácích duelů jedenáct vyhráli vždy s plným bodovým ziskem. Naopak Plzeň v posledních čtyřech zápasech na ledě soupeřů vyšla naprázdno.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brankář Lukáš Mensator z Plzně (vlevo) dostává v Brně první gól.

Článek

Do sestavy Komety se vrátil po více než tříměsíční přestávce po doléčení vleklého zranění útočník Pivko, který stihl v letošním ročníku odehrát pouze dvě úvodní kola. Naopak se na marodku s poraněnými žebry vrátil po minulém kole ve Zlíně Jakub Svoboda.

Kometa vsadila na útočný hokej, který doplňovala důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče. Plzeň se úspěšně bránila a naopak využívala každou příležitost k rychlým protiútokům. K získání jednobrankového náskoku pomohla Brňanům už v páté minutě přesilovka pět na tři. Ve stejném čase nejdříve fauloval Kratěna a po něm Jiří Hanzlík. Početní výhodu zužitkoval po 46 sekundách Tomáš Svoboda, který dorazil do sítě odražený kotouč.

Tlak Brňanů pokračoval. Po čtvrt hodině hry ztratil na vlastní modré čáře plzeňský obránce Jeřábek kotouč a Hruška překonal podruhé brankáře Mensatora. Těsně před první přestávkou využila Plzeň chybu domácích zadáků a po Jeřábkově střele překonal Duda poprvé brankáře Čiliaka.

Oboustranně vysoké tempo zdobilo i druhou třetinu, v níž ale Plzeň doplatila na chyby v rozehrávce. Ve 25. minutě Koreis zachytil na půlící čáře nepřesně založený útok protivníka, po pravé straně ujel Novotný a z jeho chytré přihrávky trefil Burian odkrytou část branky. Čtvrtý gól Brna přidal Kováčik, který zachytil rozehrávku Plzně a navzdory fauly v pádu překonal Mensatora.

V úvodu poslední třetiny branka obránce Noska při přesilovce Plzni definitivně sebrala naději na zvrat. Tempo oproti úvodním dvěma třetinám opadlo a zápas už jen okořenil pěstní souboj domácího Jana Káni s plzeňským obráncem Boháčem.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. T. Svoboda (D. Nosek, J. Hruška), 15. J. Hruška, 25. Burian (Š. Novotný, Koreis), 36. Kováčik, 46. D. Nosek (Koreis) - 20. Duda (Pletka, J. Jeřábek). Rozhodčí: Minář, Čech - Flegl, Štofa. Vyloučení: 5:11, navíc J. Káňa II - Boháč, Lev všichni na 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - H. Zohorna, Pivko, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Plzeň: Mensator - Dan Růžička, Jiří Hanzlík, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, D. Boháč - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Kašpařík, Vlasák - Schleiss, Lev, J. Sýkora - M. Dvořák, Holec, Hollweg. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: