Hlavní obsah

Pardubice - Hradec Králové 3:5Hradec Králové vyhrál derby v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Frühauf 0 : 1
10. Vydarený 0 : 2
13. Ďaloga 1 : 2
16. Langhammer 1 : 3
37. Šimánek 1 : 4
41. Frühauf 1 : 5
46. Nosek 2 : 5
49. Zohorna 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 33. kole extraligy na ledě Pardubic 5:3 a jako první v sezoně slavili ve východočeském derby plný bodový zisk. V minulých dvou soubojích se radoval vždy domácí celek v nastavení.

Článek

Už několik dní před zápasem bylo zřejmé, že třetí východočeské derby bude vyprodané. Utkání tak mělo od úvodu vynikající atmosféru, kterou díky příznivému vývoji pro své barvy začali postupně ovládat fanoušci Hradce Králové. Pardubicím citelně chyběl Kousal, po jehož odchodu do Ruska naskočil do první formace Tybor a na souhře elitní řady to bylo znát.

Hradec bez úhony přestál úvodní nápor domácích a postupně se sám dostával k ohrožování Hudáčkovy branky. A oproti soupeři byl vysoce efektivní, navíc mu přálo štěstí. Frühaufovo nahození si do vlastní branky srazil Zdráhal a za necelou půlminutu se trefil i Vydarený.

Pardubice musely vstřebat šok

Pardubice musely vstřebat nepříjemný šok, ale brzy dokázaly snížit. V oslabení tří proti čtyřem unikl královéhradeckým zadákům Ďaloga a nájezd zakončil přesnou ranou do horního rohu branky. Tím však radost domácích na hodně dlouhou dobu utichla. V 16. minutě totiž využil liknavosti pardubických obránců Langhammer a velice snadno zvýšil.

Třetí branka dostala Mountfield do sedla a ve druhé třetině byl o poznání aktivnějším týmem. Jen díky Hudáčkovi se dlouho neměnil stav. Pohotovost lapačky pardubického brankáře poznali krátce po sobě Škoda a Frühauf. Hudáček nedosáhl až na pokus Šimánka, který v závěru druhé třetiny přesnou ranou k tyči zužitkoval přesilovou hru.

Když pak v úvodu třetí třetiny přidal pátý gól hostů Frühauf, zdálo se, že je rozhodnuto. Pardubice ale zápas rozhodně nezabalily a v přesilovkách ukrojily kus hradeckého náskoku. Nejprve se na brankovišti prosadil Nosek, poté se po hezké kombinaci trefil do poloprázdné branky Zohorna. Víc už ale domácí nestihli. Hradec si tak připsal historicky první extraligovou výhru na pardubickém ledě.

33. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Mountfield Hradec Králové 3:5 (1:3, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Ďaloga, 46. T. Nosek (T. Zohorna, Ďaloga), 49. T. Zohorna (Gregorc, T. Nosek) - 10. Frühauf (Rousek, Švihálek), 10. Vydarený (Marha), 16. Langhammer (Švagrovský, Škoda), 37. Šimánek (Dej, Mertl), 41. Frühauf (Dej, Mertl). Rozhodčí: Husička, Polák - Jindra, Skopal. Vyloučení: 7:7, navíc Hudáček (Pardubice) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Hudáček - Gregorc, Ďaloga, Píša, Čáp, V. Kočí, Zdráhal - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, T. Zohorna, P. Sýkora - Endál, Cetkovský, Somík - Moučka, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Jank, Frühauf, Plášil - Dej, Mertl, Šimánek - L. Květoň, Marha, Červený - Švagrovský, Tvrdík, Škoda - Švihálek, Langhammer, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: