Hlavní obsah

Litvínovského Pavlíka těšil premiérový extraligový gól proti jeho Třinci

Josef PešoutSport.czPrávo

Hrdinou nesmírně bojovného zápasu hokejistů Litvínova s Třincem (1:0) byl obránce severočeského celku Filip Pavlík. Ke spokojenosti měl hned tři pádné důvody. Vstřelil svůj první extraligový gól v kariéře, zároveň to byla vítězná trefa a ještě k tomu proti jeho mateřskému klubu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z vítězství.

Článek

S jakými pokyny jste šli do zápasu?

Měli jsme hlavně střílet, snažit se dostat soupeře pod tlak a z toho vytěžit nějaký gól. Dlouho panoval bezbrankový stav, ale podařilo se nám překonat třineckého brankáře a vyhráli jsme (úsměv).

Čemu přisuzujete svoji střeleckou aktivitu?

Martin Ručinský mi dobře posílal puky na modrou čáru. Tím se mi otvírala možnost k zakončení. Někdo spočítal, že jsem tu branku vstřelil při svém sedmém střeleckém pokusu.

Jaké tedy máte pocity po pro vás tak prestižním duelu?

Vážím si toho, že nastupuji v základní sestavě. A to, že jsem přispěl k porážce Třince, beru jako bonus. Soupeř byl favoritem a nyní jsme ho dokonce přeskočili v tabulce. Jsou to moc příjemné chvilky.

Proč jste se vrátil do extraligy až skoro po dvou měsících?

Počátkem listopadu jsem se zranil. Potom jsem se rozehrával v prvoligovém Ústí nad Labem. A čekal jsem na pozvánku zpátky do Litvínova. Teď jsem naskočil do rozjetého vlaku. Kluci mi ale pomohli. Vím, že mě nemine zápisné za ten první gól. Bude to drahé, ale netuším, kolik to bude přesné stát (úsměv).

Co uděláte s památečním pukem?

Dám si ho někam na výstavku.

Jak posuzujete současné tažení Litvínova?

Škoda, že nám nevyšel začátek sezóny, kdy nám to střelecky nelepilo. Už jsme se ale zvedli. A třebaže máme marodku a chybějí někteří klíčoví hráči, bojujeme o pozice v play off. Chceme uhrát minimálně předkolo a bylo by ideální vejít se přímo do elitní šestky.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice