Hlavní obsah

Takový zápas by se měl rozhodovat na ledě, zlobil se po prohře v Brně plzeňský Duda

Brno

Dvakrát už v této sezóně s Plzní v extralize padli, avšak na třetí pokus již obhájce titulu zdolali. Hokejisté Komety porazili po výborném výkonu před vyprodaným hledištěm Plzeň hladce 5:1. Poměr vyloučených ale pořádně rozčílil plzeňského hokejistu Radka Dudu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Plzeňský Radek Duda (v modrém), brněnský bek Vilém Burian a brankář Komety Marek Čiliak.

Článek

„Na Štěpána jsme odehráli zápas ve Zlíně ve velkém stylu a stejně dobře jsme vlítli i na Plzeň. Měli jsme velmi slušný pohyb i tah na branku. Musím klukům za výtečný výkon poděkovat," netajil značnou spokojenost brněnský asistent Karel Beran.

Útočník Štěpán Novotný, který hostuje v Kometě právě z Plzně, ocenil výborný týmový duch svého současného mužstva. „Tlak si dokázaly vytvořit všechny čtyři formace. Z naší strany to byl super zápas, já osobně jsem odehrál jedno z nejlepších utkání v sezóně," domníval se Novotný, jenž přesnou přihrávkou Burianovi před odkrytou branku zařídil třetí brněnský gól.

To, že nastoupil proti svým nedávným spoluhráčům, prý neřešil. „Teď mě zaměstnává Kometa a chci pro ni odvést to nejlepší, čeho jsem schopen. Soustředil jsem se sám na sebe, plzeňské hokejisty jsem vůbec nesledoval," usmíval se Novotný.

Dudu štval poměr vyloučených

V plzeňské kabině zdaleka tak dobrá nálada nepanovala. „Musíme být sami k sobě kritičtí, nehráli jsme vůbec dobře. Avšak poměr vyloučených 5:11 v náš neprospěch je brutální. Takový zápas třetího se čtvrtým mužstvem tabulky by se měl rozhodovat na ledě a ne někde jinde," soptil plzeňský forvard Radek Duda. „Pokládám za naprosto zcestné, že by Brno faulovalo oproti nám tak málo," dodal.

Vzápětí se poněkud krotil. „Nemůžu se vyjadřovat k sudím moc tvrdě, to by mohlo smrdět pokutou," mírnil se autor jediné branky Západočechů.

Každý pobyt Dudy na kluzišti doprovázel mohutný pískot fanoušků Komety. „Když to té bandě dělá dobře, tak ať si poslouží. Mně negativní reakce nevadí, já se soustředím na svoji hru. Brno mám rád, vždyť tady žije půlka mé rodiny," prozradil.

Na rozdíl od Dudy hledal trenér Plzně Milan Razým chyby výhradně ve vlastních řadách. „Před skvělou diváckou kulisou se nám střetnutí moc nepovedlo. Nejdřív jsme nabídli domácím dvojnásobnou přesilovku a pak jsme se dopustili dalších hrubek. Kometa nás předčila lepším pohybem i vyšším nasazením, tři body získala zaslouženě," uznal Razým.

Reklama

Související témata: