Hlavní obsah

Brno zvládlo šlágr v Hradci, Pardubice předvedly skvělý obrat

Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve šlágru 34. kola Tipsport extraligy na ledě Hradce Králové 3:2. Moravané stáhli náskok Mountfieldu na druhém místě na čtyři body. Vedoucí Sparta si poradila s Litvínovem 5:1. Třinec zdolal v zápase obratů Karlovy Vary 4:3 a Plzeň si vyšlápla na Kladno po výsledku 4:2. Parádní obrat se vydařil Pardubicím, které prohrávaly v Chomutově 0:3, přesto nakonec zvítězily 4:3. Liberec i potřetí v sezóně porazil Slavii, tentokrát 3:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Brna se radují z rozhodujícího gólu na ledě Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Do šlágru kola mezi domácím druhým Hradcem Králové a Kometou Brno nemohl naskočit domácí kapitán a útočná opora Jiří Šimánek. Začátek zápasu se musel odsunout o deset minut, protože fanoušci Komety se dostali do potyčky s domácími pořadateli.

Oba týmy zdobily skvělé série, poslední tři zápasy neztratily oba celky ani bod. Skóre otevřel ve 24. minutě Švihálek, což byla jediná branka, která v úvodních dvou třetinách padla. Ve třetí části ale Pivko s Čermákem během 46 vteřin vývoj zápasu otočili. Vyrovnat se sice podařilo Tvrdíkovi, ale poslední slovo měli znovu hosté. Hanzlík po individuální akci strhl vítězství na stranu Komety. Na to už nedokázal Mountfield odpovědět, takže se Kometa přiblížila druhému Hradci na rozdíl čtyř bodů.

Poslední Chomutov šestkrát v řadě nedosáhl na body, proti Pardubicím byl ale velmi blízko. V závěru druhé třetiny zvýšil už na 3:0 Gajovský. Ani tříbrankový náskok ale Pirátům nestačil. Východočeši se totiž v závěrečné části pustili do stíhací jízdy a během pouhých sedmi minut dokázali zápas otočit. Dva góly vstřelil Zohorna, obě přesilovkové branky se vešly do 51. minuty.

Sparta si s Litvínovem znovu poradila

Sparta si dál v poklidu hlídá náskok na první příčce tabulky. Další tři body přidali Pražané proti Litvínovu. Severočeši, které trápí silná marodka, nezískali v předchozích zápasech proti Spartě ani jeden bod a nejinak tomu bylo i v posledním utkání v roce. O výsledku bylo rozhodnuto už na začátku druhé části, kdy Forman zvyšoval na 3:0. Na konečné výhře se dvěma brankami podílel nejlepší střelec tohoto ročníku extraligy Ton, který v sezóně nasázel již 28 branek.

Duel mezi Třincem a Karlovými Vary byl zápasem obratů. Po bezbrankové první třetině se během dvou minut dostali domácí Oceláři do dvoubrankového vedení. Vývoj utkání dokázali Západočeši ještě do konce druhé části otočit, branky Balána a Vachovce, který skóroval na 3:2, od sebe dělilo pouhých 26 vteřin. Třinec, který ale v předchozích dvou zápasech nevstřelil ani jeden gól, se nakonec dočkal vítězství. Vyrovnání zařídil v přesilové hře Orsava, vítěznou trefu si připsal Varaďa.

Plzeň přetlačila Rytíře

Mistrovská Plzeň se zuby nehty drží v první čtyřce. A po zápase s Kladnem si připsala další tři body. Středočeši přitom až do poloviny zápasu drželi s Indiány krok. Dvakrát se domácí dostali do vedení, dvakrát se Rytíři dokázali dotáhnout. Na gól Vlasáka ve 34. minutě už ale hosté odpovědět nedokázali, na začátku třetí části navíc Pletka využil zaváhání kladenské obrany a vstřelil uklidňující branku.

Proti Slavii se Liberci v probíhající sezóně daří, což Severočeši prokázali i ve 34. kole. O vítězství rozhodli Bílí Tygři v přesilových hrách ve druhé části. V početní výhodě se prosadili Bulíř, Vampola a Čakajík. Pražané dokázali závěr zápasu zdramatizovat, trefili se Krenželok a Štich, k bodům to ale svěřencům Vladimíra Růžičky nestačilo. Liberec na domácím ledě zvítězil počtvrté v řadě.

Hokejová extraliga, 34. kolo:
Třinec - Karlovy Vary 4:3
Branky: 23. Roth, 24. Martin Růžička, 44. Orsava, 50. Varaďa - 30. Micka, 36. Balán, 36. Vachovec.
Chomutov - Pardubice 3:4
Branky: 19. Pulpán, 29. J. Svoboda, 39. Gajovský - 44. Tybor, 47. Ďaloga, 51. T. Zohorna, 51. T. Zohorna.
Plzeň - Kladno 4:2
Branky: 6. Jiří Hanzlík, 13. Mozík, 34. Vlasák, 42. Pletka - 11. M. Hořava, 29. Havlíček.
Liberec - Slavia 3:2
Branky: 26. Bulíř, 32. Vampola, 39. Čakajík - 44. Krenželok, 57. Štich.
Hradec Králové - Brno 2:3
Branky: 24. Švihálek, 45. Tvrdík - 43. Pivko, 44. Čermák, 48. Jan Hanzlík.
Sparta - Litvínov 5:1
Branky: 17. Pech, 19. Ton, 24. Forman, 41. Ton, 60. Klimek - 29. Skuhravý.
Zápas Zlína s Vítkovicemi se odehraje 14. ledna.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice