Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 4:3Třinec využil tři přesilovky a v duelu zvratů udolal Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Roth 1 : 0
24. Růžička 2 : 0
30. Micka 2 : 1
36. Balán 2 : 2
36. Vachovec 2 : 3
44. Orsava 3 : 3
50. Varaďa 4 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Tři využité přesilovky pomohly hokejistům Třince v utkání 34. kola extraligy k výhře 4:3 nad Karlovými Vary. Domácí vedli 2:0, Energie ve druhé třetině během šesti minut skóre otočila, ale poslední slovo měl Václav Varaďa, který v čase 49:11 rozhodl. Třinec se radoval z výhry po dvou utkáních venku bez vstřeleného gólu, rekordně dlouhou střeleckou nemohoucnost v pondělí po 144 minutách ukončil obránce Vladimír Roth.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Karlových Varů Tomáš Závorka v utkání s Třincem.

Článek

Střeleckou kocovinou zasažený Třinec přivolal na pomoc nejlepšího střelce Adamského, který se na led vrátil po dvoutýdenní zdravotní přestávce, a jakoby po jeho boku ožil i centr Polanský. Nerozlučná dvojice byla od začátku vidět. Adamský po hostujícím zaváhání u vlastní brány už ve třetí minutě ranou bez přípravy zblízka trefil Závorku a úplně stejně dopadl v osmé minutě Polanský.

Po Galvasově střele, která lízla tyčku, nabral tlak Ocelářů v závěru první části na obrátkách. Závorka se však překonával. Zmařil gólovou možnost Peterka i aktivního Adamského, Polanský zazvonil opět jen na tyč.

Také druhá třetina patřila v jejím úvodu domácím. Varaďa zblízka nedokázal přelobovat Závorkův roztažený beton, ale rekordně dlouhé čekání Třince na extraligový gól skoncoval po 144 minutách bleskurychlým využitím přesilovky pět na tři bek Roth, který si s pukem popojel mezi kruhy a bombou zavěsil. Třinec v euforii stihl zužitkovat i pokračující přesilu pět na čtyři. Byl u toho znovu Roth, který křížně naservíroval puk Růžičkovi a ten z voleje mířil přesně.

Když Energie záhy promarnila 115 sekund přesilové hry pět na tři, zdála se být na odpis. Jenomže Micka těsně poté tečí přece jen našel cestu do třinecké sítě a hostům narostla křídla. Během šesti minut už Západočeši vedli. Balán zmátl brankáře vyloženě nepovedenou střelou a 'padající list' proletěl Hrubcovi mezi nohami. A už za 26 sekund hosté z brejku Vachovcem skóre otočili.

Hrstka nespokojených třineckých fanoušků si na začátku třetí části začala vylévat hněv na domácí střídačce a trenéru Kalousovi a v době, kdy se pošťuchovala s pořadateli, Orsava tečí v další početní výhodě vyrovnal. Domácím vlil novou krev do žil. Oceláři se znovu do soka zakousli a Varaďa svým typickým způsobem deset minut před koncem z brankoviště do sítě doslova protlačil vítěznou trefu. Hosty o závěrečný nápor připravil Balán hloupým faulem na Rotha, za nějž vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (0:0, 2:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Roth, 24. Martin Růžička (Roth), 44. Orsava (Krejčí, Bonk), 50. Varaďa (Krejčí, Orsava) - 30. Micka (Rýgl), 36. Balán (Pohl, Zaťovič), 36. Vachovec (Hovorka, Dresler). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5, navíc Balán (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 4445.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Linhart, Roupec, Krejčí, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Rákos - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schüsser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, Dlouhý - M. Látal, Rom. Vlach, Kytnár - Micka, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec