Hlavní obsah

Liberec - Slavia 3:2Liberec porazil potřetí v sezóně Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Bulíř 1 : 0
32. Vampola 2 : 0
39. Čakajík 3 : 0
44. Krenželok 3 : 1
57. Štich 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 34. kole extraligy na svém ledě pražskou Slavii 3:2 a zvítězili tak i ve třetím vzájemném utkání této sezóny. Po dvou výhrách na nájezdy tentokrát bodovali Bílí Tygři naplno a připsali si čtvrté domácí vítězství v řadě. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, ve které dokázali Severočeši využít hned tři početní výhody a získali tak rozhodující tříbrankový náskok. Pražané ve třetí třetině mocně dotahovali, vyrovnat ale nedokázali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor libereckého gólu Martin Čakajík (vpravo) se raduje se spoluhráčem Tomášem Bulíkem.

Článek

Aktivněji vstoupila do utkání Slavia, která si hned ve druhé minutě vybojovala přesilovku. Žádnou větší šanci si však nevytvořila a tak mohl být Melicherčík v liberecké brance v klidu. Domácí zahrozili Valským, jenž v nadějné šanci nedokázal přehodit Furchův beton.

Poté si přesilovou hru zahráli také Liberečtí, s Nedvědovou střelou si ale slávistický brankář poradil. Následně se v dobré pozici mezi kruhy objevil opět Valský, branku však těsně přestřelil. Na druhé straně zahrozil Skokan, také Melicherčík byl připraven.

Na začátku druhé třetiny tvrdě pálil Bartek, Furch byl na místě. Severočeši byli aktivnější a vybojovali si početní výhodu, kterou po pěkné Urbanově přihrávce využil Bulíř. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil rovněž v přesilovce Vampola, který dorazil do branky Dernerovu střelu.

Snížit mohl hostující Bednář, z mezikruží trefil ale pouze tyč. Hosty to mohlo mrzet o to víc, když po Štichově faulu využili Bílí Tygři už třetí přesilovku v utkání. Čakajíkovo nahození od modré čáry skončilo až za překvapeným Furchem.

Čtvrtý gól mohl po půlminutě třetí části přidat Výtisk, Furch jeho střelu vytěsnil nad branku. Udeřilo tedy na druhé straně. Bednář si počkal na najíždějícího Krenželoka, který střelou k tyči snížil. Poté si hosté zahráli přesilovku, ve které byl blízko gólu Žejdl, Melicherčík ale vytáhl parádní zákrok. Vrátit domácím tříbrankový náskok mohl Dušek, tváří v tvář Furchovi ovšem neuspěl. Nepovedlo se to ani Bartkovi s Nedvědem v následné početní převaze.

Čtyři minuty před koncem měl velkou šanci hostující Bednář, který zůstal osamocen mezi kruhy. Melicherčík si ale s jeho střelou poradil a připsal si velice důležitý zákrok. O chvíli později však právě Bednář nabil na modrou Štichovi, jehož dělovka skončila v síti a vrátila hosty do hry o bodový zisk. 'Sešívaní' to v závěru zkusili bez brankáře, vyrovnání se ale už nedočkali. Liberec se tak na dva body přiblížil desítce.

34. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 3:2 (0:0, 3:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 26. Bulíř (Urban, Čutta), 32. Vampola (Derner, Nedvěd), 39. Čakajík (Nedvěd, Bartek) - 44. Krenželok (Bednář, Kadlec), 57. Štich (Bednář). Rozhodčí: Hribik, Horák - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 3:7, navíc Kadlec (Slavia) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Melicherčík - Čakajík, Derner, Voráček, Výtisk, Čutta, Šimek, Říha - Urban, Nedvěd, Dušek - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Vampola, J. Vlach - Bulíř, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich - Bednář, Petrovický, Krenželok - Žejdl, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, P. Jelínek, Sklenář - Poletín, Klhůfek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama