Hlavní obsah

Duda dostal za slovní napadení sudích pokutu padesát tisíc korun

Praha

Padesátitisícovou pokutu dostal od disciplinární komise útočník hokejové Plzně Radek Duda za slovní napadení sudích v extraligovém utkání proti Kometě Brno. Verdikt vynesl předseda disciplinární komise Karel Holý po zkráceném řízení na základě zprávy hlavního rozhodčího.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Plzeňský Radek Duda (v modrém), brněnský bek Vilém Burian a brankář Komety Marek Čiliak.

Článek

„Jednání hráče Radka Dudy mělo charakter intenzivních verbálních nadávek a osobního hanobení včetně výhružky fyzickým napadením," stojí v oficiálním prohlášení k verdiktu.

Při stanovení výše pokuty vzal podle prohlášení předseda komise v úvahu závažnost přestupku, stejně jako skutečnost, že Duda byl v uplynulých dvou letech vícekrát disciplinárně trestán.

Za vulgární chování vůči rozhodčím v utkání s Chomutovem byl potrestán finanční pokutou ve výši deseti procent základní měsíční odměny také brankář Pardubic Dušan Salfický.

V zápase přitom byl jen v roli náhradníka, ve druhé přestávce si ale neodpustil na ledové ploše a v prostoru mezi kabinami slovní výpad vůči rozhodčím, za což dostal osobní trest do konce utkání a trest ve hře.

Litvínov byl potrestán pokutou dvacet tisíc korun za vhození lahve na led a polití rozhodčího v duelu s Třincem. Pardubice zase zaplatí desetitisícovou pokutu za zasažení rozhodčího prázdnou plastovou lahví v derby s Hradcem Králové.

Reklama

Související témata: