Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 3:1Slavia poprvé v sezóně vyzrála na mistrovskou Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Valach 1 : 0
44. Skokan 2 : 0
57. Sýkora 2 : 1
60. Jelínek 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Slavie poprvé v sezóně dokázali vyzrát na Plzeň, když v utkání 35. kola Tipsport extraligy úřadujícího mistra porazili 3:1 a po dvou zápasech tak zabodovali. Západočeši potvrdili, že na kluzištích soupeřů se jim aktuálně nedaří, poslední vítězství si přivezli na konci listopadu z Chomutova.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Slávistický útočník Jiří Doležal (vpravo) se raduje z gólu proti Plzni, který vstřelil Juraj Valach (není na snímku). Přihlíží plzeňský brankář Matěj Machovský (vlevo) a obránce Indiánů Dan Růžička.

Článek
Fotogalerie

Západočeši se museli obejít bez svého kapitána Martina Straky a tento fakt jakoby je v úvodu zápasu svazoval. Slavia byla pohyblivější i důraznější a zejména její obránci zasypávali gólmana Machovského nebezpečnými ranami od modré čáry.

V páté minutě sice ještě Štich s Whartonem neuspěli, o pět minut později ale našel Skokan na modrou čáru si najíždějícího Valacha, který zamířil přesně nad Machovského lapačku. Pro urostlého zadáka to byl již osmý zásah v sezóně, čímž si upevnil pozici nejlepšího střelce mezi extraligovými beky.

Plzeň sice poté obraz hry vyrovnala, přes pozorně bránící sešívanou defenzivu se však prosazovala jen s obtížemi, a tak si žádné vyložené příležitosti nevypracovávala. To však platilo i o domácích, výjimkou byla jen šance Růžičky, který ovšem z dorážky odkrytou branku nedokázal trefit.

Slávistický kanonýr Bednář nedohrál

Ve 33. minutě zasáhl Bednáře jeden z plzeňských hráčů hokejkou do obličeje a slávistický kanonýr okamžitě zamířil do šatny a do zbytku zápasu už nezasáhl. Domácí si však dokázali poradit i bez něj. Ve 44. minutě Růžička přihrávkou zpoza branky vybídl Skokana a slovenský útočník přidal druhý gól sešívaných.

Až ve 47. minutě poprvé opravdu nebezpečně zahrozili i Indiáni - Kratěna nejprve dělovkou z mezikruží jen těsně minul levou Furchovu tyčku, vzápětí se pak před slávistického brankáře prokličkoval Jeřábek, ani on ale kontaktní gól nezařídil.

Až necelé čtyři minuty před třetí sirénou snížil Tomáš Sýkora, jehož střelu Furch neudržel, a bylo zaděláno na drama. A Plzeň skutečně málem i srovnala, neboť prudké nahození Lva ze středového kruhu Furch nezachytil a muselo ho zachránit břevno. Západočeši pak odvolali i gólmana a přesilovku pěti proti čtyřem ještě vylepšili, na konečných 3:1 ale trefou do prázdné branky upravil Jelínek.

35. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Valach (Skokan, J. Doležal), 44. Skokan (V. Růžička ml.), 60. P. Jelínek (Holub) - 57. T. Sýkora (Holec). Rozhodčí: Hribik, Lacina - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5192.
Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich - Žejdl, Bednář, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, Sklenář, J. Doležal - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Plzeň: Machovský - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, J. Jeřábek, Mozík, D. Boháč - Duda, Holec, Pletka - Kratěna, Lev, Vlasák - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, J. Sýkora. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama