Hlavní obsah

Vítkovice uspěly na Spartě. Indiáni vyhráli doma podesáté v řadě, Pohl hattrickem sestřelil Rytíře

Praha
Aktualizováno

Skvělý zápas odehrál v neděli karlovarský útočník Petr Pohl, který v utkání 36. kola Tipsport extraligy zaznamenal proti Kladnu hattrick. Navíc přidal i jednu asistenci a výrazně pomohl svému týmu k triumfu 4:1. Z cenného tříbodového zisku se radovali hokejisté Vítkovic, kteří zvítězili na ledě lídra ze Sparty 3:1. V souboji dvou mužstev usilujících o start ve vyřazovací části vyhrál Třinec na ledě pražské Slavie 4:1 a pokazil tak červenobílým oslavy jejich dvacetiletého výročí účasti v nejvyšší soutěži. Liberec deklasoval poslední Chomutov 6:0. Plzeň si poradila s Pardubicemi 2:1 a připsala si desátou domácí výhru za sebou. Hradec Králové prohrál se Zlínem 1:2, Litvínov před vlastními diváky zdolal Brno 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítkovický útočník Vladimír Svačina (druhý zleva) slaví se spoluhráči gól na ledě pražské Sparty.

Článek
Fotogalerie

Třinec měl v O2 areně před zraky více než jedenácti tisíc diváků výtečný nástup. Už v 5. minutě skóroval ve vlastním oslabení Květoň. Ve 38. minutě navýšil náskok Ocelářů využitou přesilovkou Roth, nicméně ještě do druhé přestávky zkorigoval stav tvrdou ranou Kolařík. Rozhodnutí padlo v závěrečné části. Ve 48. minutě vrátil Slezanům dvoubrankové vedení Orsava, který proměnil početní výhodu a tři minuty před koncem zpečetil triumf hostů Bonk. Třinečtí porazili Slavii i potřetí v sezóně a odskočili jí v tabulce na rozdíl tří bodů.

Kladno začalo v Karlových Varech slibně. Kuchler zužitkoval ve 3. minutě přesilovku a poslal Rytíře do vedení. Jenže radost Středočechů trvala jen osmatřicet vteřin. Pohl taktéž v početní výhodě švihem z mezikruží srovnal.

Utkání se lámalo ve třetí třetině. Pohl dvěma proměněnými přesilovkami v rozmezí 43. a 47. minuty dosáhl na svůj premiérový hattrick v české nejvyšší soutěži a nasměroval Energii k výhře, kterou stvrdil sekundu před koncem základní hrací doby střelou do prázdné klece Balán. Lázeňský celek se těšil z třetí výhry před vlastním publikem v řadě, naopak Kladenští si připsali třetí prohru za sebou.

Vítkovice si přivezly ze Spenglerova poháru výtečnou formu. Po vysoké výhře nad druhým Hradcem Králové si vyšláply i na vedoucí Spartu. V Holešovicích otevřel skóre ve 20. minutě Stehlík. Ve 33. minutě sice srovnal Krejčík, překlopit výsledek se ale Pražanům nepodařilo. V 54. minutě nasměroval Ostravany k výhře v dvojnásobné přesilovce Svačina a na konečných 3:1 pro hosty uzavřel v 59. minutě střelou do prázdné brány Húževka. Vítkovice si připsaly čtvrtou venkovní výhru v řadě. Spartu porazily podruhé v sezóně.

Hradec Králové padl potřetí v řadě

Liberec nedal doma šanci poslednímu Chomutovu, kterému nasázel šest branek. Gólem a třemi přihrávkami přispěl k triumfu Bílých Tygrů Bartek, dvakrát se trefil Víšek. Výhru podještědského celku podpořil 31 zákroky brankář Melicherčík, jenž vychytal čtvrtou nulu v sezóně.

Hradec Králové nestačil ve svém hájemství na Zlín. Jediný gól Mountfieldu vsítil Rousek. Východočeši utrpěli třetí porážku v řadě, přesto udrželi v tabulce druhou příčku. Naopak Berani zvítězili v nejvyšší soutěži na hřišti soupeře počtvrté za sebou. Výhru v Hradci jim zajistily góly Čecha a Köhlera.

Mistr z Plzně vůbec poprvé v sezóně zdolal Pardubice. V 5. minutě rozvlnil síť Duda a ve 36. minutě zvýšil na 2:0 Pletka. O čisté konto připravil gólmana Machovského patnáct vteřin před třetí sirénou Radil, na vyrovnání ale svěřenci trenéra Venery nedosáhli. Indiáni vyhráli před vlastním publikem již podesáté v řadě.

Litvínov odčinil poslední porážku z Karlových Varů a na domácím ledě porazil Brno. Hvězdou střetnutí se stal Jiří Šlégr, který byl u všech branek Vervy. Jeden gól dal, u zbylých pak asistoval. Kometa obdržela čtyři góly podruhé v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga, 36. kolo:
Slavia - Třinec 1:4
Branky: 39. Kolařík - 5. D. Květoň, 38. Roth, 48. Orsava, 57. Bonk.
Karlovy Vary - Kladno 4:1
Branky: 4., 43. a 47. Pohl, 60. Balán - 3. Kuchler.
Sparta - Vítkovice 1:3
Branky: 33. Krejčík - 20. Stehlík, 54. Svačina, 59. Húževka.
Liberec - Chomutov 6:0
Branky: 7. a 26. Víšek, 21. Nedvěd, 22. Vampola, 46. Bartek, 56. Čutta.
Hradec Králové - Zlín 1:2
Branky: 58. Rousek - 32. Čech, 45. Köhler.
Plzeň - Pardubice 2:1
Branky: 5. Duda, 36. Pletka - 60. Radil.
Litvínov - Brno 4:1
Branky: 2. Šlégr, 30. Černý, 33. Rapáč, 54. Jánský - 14. Š. Novotný.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín