Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 4:1Karlovy Vary zdolaly díky Pohlově hattricku Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kuchler 0 : 1
4. Pohl 1 : 1
43. Pohl 2 : 1
47. Pohl 3 : 1
60. Balán 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 36. kole Tipsport extraligy Kladno 4:1 a na dvanáctém místě unikli předposledním Rytířům na rozdíl deseti bodů. Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se zaskvěl útočník Petr Pohl. Energie doma potřetí za sebou naplno bodovala, Kladno si připsalo třetí prohru v řadě.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Karlovarští útočníci Martin Zaťovič a Petr Pohl (vzadu) slaví gól (ilustrační foto).

Článek

V dresu Kladna nastoupil poprvé útočník Vítězslav Bílek, který se vrátil po skončení angažmá v kazašském Bejbarysu Atyrau. Rytířům se povedl vstup do utkání a ve třetí minutě otevřel skóre při Schusserově vyloučení Kuchler. Hned za 37 sekund ale bylo vyrovnáno, když při Jankovičově trestu prostřelil Cháberu mezi betony Pohl. I nadále ale byli aktivnější hosté, kteří měli převahu. Do největší šance se dostal ve 13. minutě Lukáč, který nedokázal přehodit ležícího Závorku.

V druhé třetině pokračoval urputný boj bez větších šancí. Možnost ke skórování si obě mužstva nevytvořila ani při přesilových hrách. Při Kytnárově trestu těsně před pauzou ujel v oslabení domácí kapitán Zaťovič, ale Chábera jej s přehledem vychytal.

Závěrečné dějství patřilo Energii. Ve 43. minutě při Lukáčově vyloučení zakončil kombinaci s Balánem Pohl. Za čtyři minuty v další početní výhodě opět po Balánově přihrávce dovršil Pohl svůj první extraligový hattrick. Vrátit do zápasu mohla ještě v 58. minutě Rytíře chyba Bičánka, jemuž v oslabení vypíchl puk Lukáč, ale při samostatném úniku na Závorku nevyzrál. Výsledek ještě dovršil vteřinu před koncem při power play Kladna do prázdné branky Balán.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Pohl (Balán), 43. Pohl (Zaťovič, Balán), 47. Pohl (Zaťovič, Balán), 60. Balán (Pohl) - 3. Kuchler (Havlíček). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. Diváci: 3771.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, R. Dlouhý - Zucker, Roman Vlach, Kytnár - M. Látal, Koblasa, Micka. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Kladno: Chábera - T. Kaberle, David Růžička, L. Procházka, Doudera, Jankovič, P. Hořava, Gutwald - Tenkrát, Dragoun, M. Hořava - Bílek, Havlíček, Kuchler - Eberle, Lukáč, Bajaruns - Machač, Strnad. Trenéři: Čelanský, Zajíc a Neliba.

Reklama