Hlavní obsah

Brno - Plzeň 1:2Stav série 1:2Plzni zajistil druhé vítězství nad Brnem v závěru Vlasák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kašpařík 0 : 1
16. Pivko 1 : 1
60. Vlasák 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně zvítězili v sobotním třetím čtvrtfinále play off extraligy v Brně nad domácí Kometou 2:1. Ve vyrovnané bitvě rozhodl o výsledku 53 sekund před koncem útočník Tomáš Vlasák. Plzeň, která obhajuje titul, vede v sérii 2:1. Čtvrtý zápas je na programu v neděli opět v Brně, úvodní buly padne v 16:40.

Článek

Brno se představilo ve stejné sestavě jako v posledním duelu v Plzni, hostující kouč Razým při absenci Tomáše Sýkory pozměnil druhou a čtvrtou útočnou řadu. Kromě bojovnosti se oba soupeři zaměřili na pozorné bránění středního pásma. K vedení pomohla Plzni v 15. minutě hned první přesilovka. Po akci Lva a Kratěny se ocitl zcela volný před brankou Kašpařík, který překonal gólmana Čiliaka.

Kometa po inkasovaném gólu přidala na důrazu a za pouhých 76 sekund rovněž při přesilovce vyrovnala. Tvrdou střelu obránce Kováčika od modré čáry tečoval Pivko a na změnu směru kotouče už hostující brankář Machovský nedokázal zareagovat.

Ve druhé třetině se tempo zvýšilo, oba týmy přidaly na agresivitě a také zvýšily útočnou sílu. Plzeň sice na chvíli získala územní převahu, o tu se ale připravila zbytečnými vyloučeními. Brňané už ovšem v přesilovkách nenavázali na úspěšnou první početní výhodu.

Jejich kombinační akce nevedly k bezprostřednímu ohrožení branky, stejně si počínala při přesilovkách i Plzeň. V závěru druhého dějství dostali Brňané soupeře pod tlak, Machovský byl ale pilířem svého týmu. Chytl střely Hrušky, Zohorny i obránců Žižky a Kempného.

Vynikl i jeho protějšek Čiliak, jenž zlikvidoval šance Kratěny a Schleisse. Ve třetí třetině už převládal oboustranně opatrnější hokej se snahou neudělat chybu. Té se nakonec dopustili Brňané. Pět minut před koncem se ubránili po vyloučení Žižky v oslabení, jenže v poslední minutě ujel po pravé straně Lev a po přihrávce Kratěny z bezprostřední blízkosti Vlasák překonal Čiliaka podruhé. Na vyrovnáni už Brňanům nezbyl čas.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Pivko (Kováčik, T. Svoboda) - 15. Kašpařík (Kratěna, Lev), 60. Vlasák (Kratěna, Lev). Rozhodčí: Hradil, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, Burian - Vondráček, P. Mrázek, Pivko. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, Lev, Holec. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: