Hlavní obsah

Francouz s velkou pravděpodobností bude dál chytat za Litvínov, tvrdí manažer Kysela

Litvínov

Konečné jedenácté místo v tabulce extraligy po loňské šesté pozici a čtvrtfinálové účasti není zrovna bilancí, se kterou by byli spokojeni v hokejovém Litvínově. Pomyslný pokles o pět příček vnímá realisticky i generální manažer klubu Robert Kysela. „Chtěli jsme se dostat do play off, takže sezónu nemůžeme hodnotit příliš pozitivně,“ vyjádřil postoj klubového vedení k právě skončenému účinkování týmu na extraligovém ledě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický útočník Ondřej Roman (vlevo) se snaží překonat litvínovského brankáře Pavla Francouze.

Článek

„Plánovali jsme si, že bychom při případném startu ve vyřazovací části mohli sehrát v play off důstojnou úlohu. Bohužel se nám to nepovedlo a příčiny lze hledat už v první čtvrtině sezóny. Nabrali jsme děsivou bodovou ztrátu, byl to katastrofální vstup do sezóny. Pak jsme se ze dna sice probojovali až na průběžné osmé místo, ale trošku nám utekla fáze po olympijské přestávce," rozebíral Kysela dlouhé měsíce extraligového snažení Litvínova.

Slabou útěchou může být fakt, že tým úspěšně zvládl všechny zápasy ve skupině play out,byť nastupoval jen se třemi pětkami. „Kluci dokázali, že hokej hrát umějí. Šest vítězství ze šesti kol, to je dobrá statistika. Podle toho se dá tvrdit, že nepatříme úplně do nejspodnějších pater tabulky," přemítal manažer.

Litvínovské fanoušky po sezóně asi nejvíc zajímají osudy tří jmen z kádru - Pavla Francouze, Martina Ručinského a Jiřího Šlégra. Co o nich soudí Kysela? „To je těžká otázka. Ale myslím si, že by brankář Francouz měl zůstat, když má smlouvu i na příští sezónu. Existuje velká pravděpodobnost, že bude chytat dál za Litvínov. U Ručinského záleží na jeho osobních pocitech a osobní vůli prodloužit si hokejovou kariéru. Byl bych rád, kdyby se mu to povedlo," přál si manažer.

„U Šlégra je nejdůležitější zdraví, které jej limituje. Jirka stále prokazuje chuť do hokeje i při vleklých problémech se zády, k nimž se přidaly potíže s kyčlí. Tam to bude asi nejsložitější. Přesto má Šlégr podle mě natolik velkou vůli, že se pokusí dát do pořádku a snad to ještě zkusí," dodal Kysela.

Reklama

Související témata: