Hlavní obsah

Zlín - Třinec 2:0Stav série 1:2Zlín vydřel výhru nad Třincem a v semifinále poprvé vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Matějíček 1 : 0
60. Veselý 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v třetím semifinále play off extraligy Třinec 2:0 a snížili stav série na 1:2. Strůjcem zlínské výhry se stal obránce Martin Matějíček, který svou první trefou ve vyřazovacích bojích zařídil vítěznou branku. Druhým hrdinou domácího výběru byl gólman Libor Kašík, který do semifinálové série zasáhl poprvé a hned vynuloval ofenzívu Ocelářů. Čtvrtý zápas se bude hrát ve Zlíně v pondělí od 17:10.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Linhart (vlevo) z Třince a Jaroslav Balaštík ze Zlína ve třetím extraligovém semifinále.

Článek

Zlín vytáhl v sérii na Třinec už třetího brankáře a Kašík měl po Štůralovi s Horčičkou zatím nejpohodlnější roli. Třinec se upnul k obezřetné defenzívě a útočit nechal soupeře, který také do úvodu vlétl aktivněji a se snahou o co nejjednodušší zakončení. Nahrát mu mohl i rychlý gól, který měl v třetí minutě po přečíslení dvou na jednoho na holi Kubiš, jenomže střela mu nesedla a velkou šanci zahodil.

Zlín jinak v ofenzívě nic moc nevymýšlel. Když to šlo, hráči bez zbytečné mezihry hned stříleli a sjížděli se před branku na clonu i teče. Hrubec se dvakrát vypořádal s nepříjemnými dorážkami Köhlera a akrobaticky v pádu vyškrábl i tečovaný Ondráčkův oblouček. Navzdory výrazné střelecké převaze (18:5) měli domácí v první části jen minimum vyložených možností.

Větší iniciativu Ševci zúročili hned na startu druhé třetiny. Matějíček v přesilovce bombou od modré čáry trefil přesně prostor mezi nohama stínícího spoluhráče Veselého a Hrubec na střelu k tyči nedosáhl. Ani to Oceláře nepřinutilo opustit obrannou ulitu. Spíše opatrný souboj o střední pásmo byl na šance skoupý. Hosté zničehonic mohli udeřit v 33. minutě, ale Kašíka po Orsavově střele zastoupila tyčka.

Přestože hosté se postupně začali tlačit dopředu, Zlín bravurně držel strategický střed pole. Do největší příležitosti pustil soupeře po vlastní chybě: Matějíček přišel o puk v rozehrávce, ale Adamský rozezvučel z brejku znovu jen tyč. Třinec pak domácí dlouho mačkal v útočném pásmu, ale jeho tlak končil v rozích. Domácí obranu dokázal otevřít až při závěrečné přesilovce pět na čtyři, i dva pokusy kanonýra Růžičky ale Kašík kryl.

Nápor Ocelářů kulminoval v power play, k níž kouč Kalous sáhl už půldruhé minuty před koncem. Pár sekund před vypršením základní hrací doby však ztratili kotouč a Veselý do prázdné brány svým pátým gólem v play off zpečetil vítězství Zlína.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Matějíček (O. Veselý, Čajánek), 60. O. Veselý. Rozhodčí: Minář, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 5401. Stav série: 1:2.
Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Kotvan, Urbanec, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Matyáš, Trončinský, Roth - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Matuš, Rákos - Peterek, Hrňa, od 27. navíc Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: