Hlavní obsah

Brno - Sparta 3:2 PPStav série 2:1Hokejisté Brna porazili Spartu v prodloužení gólem Káni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Buchtele 0 : 1
23. Piskáček 0 : 2
26. Němec 1 : 2
27. J. Svoboda 2 : 2
75. Káňa 3 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve třetím semifinále play off Spartu Praha 3:2 v prodloužení a v sérii vedou na zápasy 2:1. O vítězství rozhodl v končící 75. minutě útočník Jan Káňa. Sparta měla utkání slibně rozehrané. Získala dvoubrankový náskok, který však v průběhu pouhých 86 sekund druhé třetiny ztratila. Třetí duel je na programu v pondělí od 19 hodin opět v Brně.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Fanoušci Komety Brno při třetím semifinálovém duelu proti Brnu.

Článek

Bouřlivá domácí kulisa strhla brněnské hokejisty hned v úvodu k výrazné útočné aktivitě, ze které ale nikdo vážněji neohrozil brankáře Pöpperleho. Pětiminutový tlak zkušená Sparta přestála a začala hrozit bleskovými protiútoky. Po jednom z nich brankář Čiliak stačil Pechovu střelu vytěsnit na tyčku.

Vzápětí Pražané využili špatně založený útok soupeře a Buchtele vstřelil vedoucí branku. Sparta srovnala herně krok, ve dvou přesilovkách se však neprosadila. Bojovně naladěná Kometa se pokoušela vyrovnat, nejblíže k tomu měl ve 14. minutě Němec, který ale z bezprostřední blízkosti přestřelil branku.

Brno srovnalo za 86 sekund

Zkraje druhé části v přesilovce při vyloučení domácího zadáka Kováčika přidal obránce Sparty Piskáček druhý gól. Sparta ale dvoubrankový náskok v rozmezí 86 sekund ztratila. Brňané hned v první početní výhodě skórovali, když se ve 26. minutě dostal k odraženému kotouči Němec a bombou prostřelil Pöpperleho. Sparta vypadla ze své role, po rychlém protiútoku po Hruškově přihrávce Jakub Svoboda přesnou střelou k tyči vyrovnal.

Kometu úspěch nabudil, hra se oboustranně přitvrdila a dostala tempo. Domácí hokejisté zvýšili v závěru druhého dějství svůj tlak, který jim ale nevynesl kýžený gólový efekt.

Drama pokračovalo ve třetí třetině. Ve 49. minutě neproměnil sólový nájezd Pech. Na druhé straně při vlastním oslabení se po chybě v rozehrávce Sparty dostal do brejku Pivko, který ale nestačil přesně zakončit. Závěru zápasu kralovali oba brankáři Čiliak a Pöpperle, jenž při přesilovce Brna pochytal několik střel. I proto přišlo na řadu prodloužení.

V něm nejprve nevyužil velkou šanci Buchtele, který na brankové čáře netrefil skákající kotouč. A vítěze základní části to muselo hodně mrzet v čase 74:58, kdy domácím vystřelil druhý bod v sérii Káňa.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 26. V. Němec, 27. Jakub Svoboda (J. Hruška), 75. J. Káňa II - 6. Buchtele (Forman), 23. Piskáček (P. Ton, Rolinek). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Charvát, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, od 21. navíc Dlapa - Jakub Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Polášek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, Buchtele - Klimek, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články