Hlavní obsah

Je to skoro zázrak, že přes Třinec pořád postupujeme, usmíval se zlínský Köhler

Zlín

Hokejisté Zlína jsou po roce znovu ve finále extraligy, když dokázali silný Třinec porazit čtyřikrát za sebou a na cestě za postupem je nezastavil stav série 0:2 po úvodních zápasech na ledě Ocelářů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jiří Ondráček ze Zlína před třineckým brankářem Šimonem Hrubcem.

Článek

„Za každého stavu musíte věřit. Čtyři výhry v řadě, to se ale v play off často nepovede. Cítím teď z mužstva velkou chuť vyhrávat, to je povzbuzující," říkal zlínský kapitán Petr Čajánek, jehož gól hned v první minutě zápasu číslo šest domácí tým správně nastartoval.

„Byl to náš nejlepší výkon za celou sérii, utkání nám vyloženě sedlo," přemítal útočník Bedřich Köhler, který přidal uklidňující gól na 4:1 po třineckém nepovedeném střídání. „Najednou tam byl u střídačky opuštěný puk a vymetená cesta až do brány. Stačilo si ho vzít a hnát se s ním k ní a jen dobře vystřelit," usmíval se.

Na zlínských hokejisté bylo patrné, jak jim úspěšným obratem série narostlo sebevědomí. „Bylo vidět, že jak jsme rychle vedli, tak třineckým hráčům stále víc vrtalo v hlavě, co s tím mají vlastně dělat. Nakonec jsme si mohli užít i s diváky postup," mínil zlínský asistent kouče Juraj Jurík.

Köhler: Třinci náš styl nesedí

Zlínští hráči dokázali vyřadit Třinec z play off už třetím rokem po sobě. „Spočítali jsme, že máme s nimi odehráno za tu dobu snad 29 zápasů," líčil Köhler, podle nějž letos měli Oceláři snad vůbec nejsilnější tým za poslední tři sezóny. „Třinec má obecně možná šikovnější hokejisty, ale znovu bylo vidět, že mu nesedí náš styl hry," mínil Köhler.

„Je to skoro zázrak, že přes ně pořád postupujeme, ale my jsme za žádných okolností nic nebalili a už v tom pátém utkání mě třinečtí hráči přišli unavenější a takové znejistěli. Zní to jako fráze, ale asi jsme dali do boje o postup víc srdíčka a šli s obrovskou vůlí za tím," uvažoval Köhler.

Třinec, jenž měl mistrovské ambice, se těžko vyrovnával s tím, že znovu v semifinále padl se Zlínem. „Strašně nás mrzí, že jsme tak dobře rozjetou sérii nezvládli. Bohužel jsme ale hratelné zápasy nepřetlačili na svou stranu a skvělý začátek sobotního šestého zápasu domácí mužstvo nakopl, naopak my už se nebyli schopni prosadit," mrzelo trenéra Jiřího Kalouse.

"Zlín v sérii nabíral na obrátkách a v detailech byl lepší. Ať už tím, jak výborně hrál organizovaně dozadu, do ničeho se nenutil, ale zároveň tím, jak u toho kousal, tak nám vzal sílu," vykládal smutný třinecký kouč.

Získají letos hokejisté Zlína mistrovský titul?
Ano
59,4 %
Ne
40,6 %
Celkem hlasovalo 3523 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články