Hlavní obsah

Konečně jsme proměňovali šance, liboval si po šestém semifinále v Brně sparťan Hlinka

Brno

Ve čtvrtek pro ně byl brankář Komety Čiliak téměř nepřekonatelnou překážkou, ale o dva dny později mu nasázeli v šestém semifinálovém utkání extraligového play off na brněnském ledě čtyři góly už za úvodních třináct minut. Sparťanští hokejisté odvrátili výhrou 5:2 konec sezóny. O finálovém soupeři Zlína rozhodne v pondělí sedmý duel v holešovické hale.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Komety Marek Čiliak inkasuje gól, přihlížejí (zleva) Libor Pivko z Brna a Tomáš Divíšek a Ivan Rachůnek ze Sparty.

Článek

„Konečně jsme proměňovali šance. Jsem šťastný, že se na tom naše první lajna podílela," radoval se autor třetího a čtvrtého gólu Sparty Jaroslav Hlinka. „Nebylo lehké cestovat do Brna pod hrozbou vyřazení, ale ukázalo se, že když nám teče do bot, dokážeme zabrat," liboval si.

Na levém křídle sparťanské elitní formace nastoupil vedle Hlinky a Tona nově Lukáš Klimek. „Hrát s nimi bylo super. Oni jsou skvělí ve hře dopředu, já jsem se je snažil jistit vzadu. Kéž by nám to takhle klapalo i v rozhodujícím duelu v pondělí," přál si.

Jeho tým v úvodu zápasu důsledně potrestal skoro všechny brněnské chyby. „Něco takového jsem snad ještě nezažil. Prohrát první třetinu 0:4 bylo hrozné utrpení. Dopouštěli jsme se mnoha chyb na naší modré, mě nevyjímaje. Utkání musíme hodit za hlavy a v pondělí k rozhodujícímu střetnutí přistoupit úplně jinak," plánoval zklamaný bek Komety Tomáš Žižka.

Svoboda: Hrát rozhodující duel venku nám nevadí

Útočník Tomáš Svoboda, který zmírnil uprostřed poslední třetiny v oslabení porážku Brňanů na 2:5, přitakal. „Závěrečnou dvacetiminutovku jsme vyhráli 2:0, což je pro nás jediné na zápase pozitivní. Z toho musíme v pondělí vycházet. Jak jsme v Brně skončili, tak musíme v Praze začít. Nevadí nám, že hrajeme venku, vždyť nás určitě přijede zase povzbudit hodně fanoušků. Uděláme všechno pro to, abychom sparťanům postup do finále překazili," dušoval se Svoboda.

Také sparťanský asistent Zdeněk Moták věděl, že domácí prostředí jeho týmu vítězství nezaručuje. „Těžko předjímat, jak sedmý duel dopadne. Bude to boj na krev. Čekám parádní bitvu, moc se na ni těšíme," tvrdil.

Podle asistenta trenéra Komety Karla Berana využije jeho celek nedělního volna k tomu, aby si rozebral chyby, jichž se zejména na začátku střetnutí dopustil. Do Prahy pojedeme s čistými hlavami. Sedmé utkání je vždycky bitva kdo s koho, uvidíme, kdo v ní bude šťastnější," přemítal.

Postoupí do letošního finále play off extraligy Sparta, nebo Brno?
Sparta
45,5 %
Brno
54,5 %
Celkem hlasovalo 55895 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4