Hlavní obsah

Vítěznou písničku si Boleslavští nepustili, sledovali mobily. Ale žádné nadávky pak nepadaly, ujišťoval Broš

Michal OsobaPrávo

Mladá Boleslav si v Kladně svou část postupového úkolu splnila do extraligy, byť to byla lopota. Už jistě sestupující Rytíři svého soupeře dlouho trápili, díky hattricku Michala Broše ale Boleslav tříbodovou výhru urvala. Výhra Chomutova v Olomouci však postupové oslavy minimálně do pátku oddálila.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Mladoboleslavský útočník Michal Broš (vlevo) se raduje se spoluhráči ze vstřelení branky do sítě Kladna v desátém kole baráže.

Článek
Fotogalerie

Nečekali jste, že se sestupujícím Kladnem budete mít méně práce?

My hráli celkem lehkovážně, přizpůsobili jsme se jejich hokeji, odstoupili jsme od naší zodpovědné hry zezadu. Soupeř měl nějaké brejky, klasicky nás podržel gólman, ale po první třetině jsme si říkali, že takhle by to nešlo. Pak jsme dali dva góly, mysleli si, že je hotovo, a dostali jsme přes prsty. Pak jsme to silou vůle urvali. Bylo to vyrovnané, až v té třetí třetině se ukázalo, že vůle byla větší na naší straně.

Vy jste byl díky hattricku hvězdou zápasu, věřil jste, že vaše trefy už budou postupové?

Během zápasu jsem neřešil, jak hraje Olomouc, to stejně neovlivním. Spíš jsem ale byl u třech gólů, co jsme dostali. Sice jsem dal hattrick, ale byl jsem minus jedna… Super, že to tam napadalo, těch hattricků moc na kontě nemám, ale chtělo by to trochu zlepšit obranu.

Jaká byla atmosféra v kabině, když jste čekali na výsledek z Olomouce?

Bylo ticho, ani se nepouštěla vítězná písnička, čekalo se, jak dopadne ten druhý zápas. A pak nic, žádný padání hlav, nadávky… My nečekali, že by to ty týmy pustily tak lehce, ani jsme si nemysleli, že to bude na Kladně snadné.

Jak jste vývoj v Olomouci sledovali?

Kluci přes telefony, měli to zapnutý, já se ani nedíval. Bylo by hezký, kdyby to skončilo už teď, ale na druhou stranu takhle jednoduché jsme to nikdo nečekali.

Rozhodnuto může být už v pátek v Olomouci, vašem rodném městě.

Máme to ve svých rukách. Máme šest bodů náskok, o šest se hraje, musíme minimálně bod někde urvat.

Když vyhraje Olomouc v prodloužení, postoupí oba týmy. Bude podle vás těžké v Česku zamezit podobným předzápasovým spekulacím?

Zamezit tomu nejde, to je úplně jasný. Myslím, že ať v Česku nebo kdekoliv jinde na světě, ty týmy vědí, o co hrajou. Lidi, když mají čas a nemají co dělat, tak se uchylují k různým spekulacím. Nás to nezajímá.

Vy jste zažil spoustu úspěšných play off, jak psychicky náročná je baráž?

Těžko říct, je to nastejno. Já zažil play off vlastně vždycky z pozice favorita, ten má v play off co ztratit, týmy v baráži taky. My to zaplaťpánbůh dobře rozjeli a máme postup ve svých rukách.

Postoupí Mladá Boleslav do extraligy?
Ano
93,6 %
Ne
6,4 %
Celkem hlasovalo 2266 čtenářů.

Reklama

Související témata: