Hlavní obsah

Liberečtí Bílí Tygři získali posilu do obrany. Pod Ještěd míří juniorský reprezentant Plutnar

Liberec

Hokejový klub Bílí Tygři Liberec hlásí první posilu do nové sezóny. Po třech letech strávených v zámoří se pod Ještěd vrací obránce reprezentační dvacítky Michal Plutnar. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Odchovanec havlíčkobrodského hokeje už v Liberci působil v sezóně 2010/2011, kdy patřil do základní sestavy starších dorostenců i juniorů.

Na posledním světovém šampionátu hráčů do dvaceti let přispěl jedním gólem k překvapivému vítězství národního týmu nad Kanadou (5:4 po sam. náj.). V Liberci uzavřel tříletý kontrakt.

"Michal je jedním z těch hráčů, kteří část své mládežnické kariéry absolvovali v zámoří, a protože nedosáhli na smlouvu s klubem NHL, vrací se do svých bývalých klubů, aby začali svou kariéru mezi dospělými budovat ve svých mateřských extraligových klubech v ČR. Plutnar je po Filippim a Jánošíkovi třetím podobným případem v posledních třech sezónách. Pro náš klub je to dobrá zpráva, můžeme tak dále těžit z dobré práce v mládežnických týmech," uvedl pro oficiální web Bílých Tygrů generální manažer klubu Ctibor Jech.

Severočeši věří, že perspektivní zadák bude pro tým přínosem. "Michal Plutnar je tvořivý ofenzivní obránce s vynikající střelou a navíc pravák. I když v nové sezóně bude především bojovat o stále místo v kádru A-týmu, určitě má předpoklady zapracovat se do sestavy a především do budoucích let může být pro náš tým platným hráčem," uvedl Jech.

Reklama

Související témata: