Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 5:4 PPOlomouc i Mladá Boleslav slaví postup do extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pabiška 0 : 1
18. Kucharczyk 1 : 1
27. Mikulík 1 : 2
33. Kucharczyk 2 : 2
40. Jarůšek 2 : 3
45. Marosz 3 : 3
46. Ostřížek 4 : 3
49. Ovčačík 4 : 4
62. Jaroměřský 5 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc
Aktualizováno

Hokejisté Olomouce porazili v předposledním kole baráže Mladou Boleslav 5:4 v prodloužení a takový výsledek oběma klubům stačil k postupu do extraligy. Utkání rozhodl v 62. minutě Jan Jaroměřský. Boleslav se mezi elitu vrací po dvou, Hanáci dokonce po dlouhých sedmnácti letech. Extraligu opouštějí na úkor Kladna s Chomutovem.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Olomoucký brankář Tomáš Vošvrda inkasuje první gól od Lukáš Pabišky (vpravo) z Mladé Boleslavi.

Článek

Pouť ke kýženým dvěma bodům pro Hanáky nezačala idylicky. Pabiška hned v první přesilové hře nahodil v šesté minutě puk z těžkého úhlu na bránu a Vošvrdovi proklouzl až do sítě. Od té chvíle byla ale Olomouci lepší, přímočařejší i agresivnější, jenomže v koncovce narážela na pozorného Willa, který se blýskl především proti Selingerovi. Domácí převahu zužitkovali až v 17. minutě zásluhou Kucharczyka, který Selingrovu střelu do tyče z brankoviště ještě v pádu dorazil za čáru.

S tím se Hanáci nespokojili a ještě před koncem první dvacetiminutovky mohl skóre otočit Vodný, ale jeho dorážce stála v cestě tyč. Boleslav se moc nevytahovala a s výbornou produktivitou to ani nepotřebovala. I její druhá přesilovka skončila gólem, který ve 27. minutě docílil tečí před Vošvrdou Mikulík.

Olomouc obdržený gól zaskočil, ale její útlum netrval dlouho. Tomanovu trestuhodnou křížnou rozehrávku zachytil Ostřížek a sehrál ukázkové přečíslení se Selingrem a Kucharczykem, který překonal bezmocného Willa.

Hlášení o dílčím vedení Kladna nad Chomutovem 3:0, který posouval Olomouc s Boleslaví mezi elitu bez ohledu na výsledek jejich vzájemného utkání, otevřelo stavidla útočného hokeje. Klimenta promarnil sólo na Vošvrdu, ale krátce nato se zápěstím krásně trefil Jarůšek.

Olomouc ale v úvodu třetí části znovu pořádně přitlačila a Marosz s Ostřížkem během 62 sekund dvěma dorážkami obrátili stav v domácí prospěch. Středočeši však stejně rychle srovnali Ovčačíkem a závěrečných deset minut už se jen dohrálo k prodloužení, které záhy trefou od modré čáry rozhodl Jaroměřský.

11. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 5:4 v prodl. (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Kucharczyk (Selingr, Ostřížek), 33. Kucharczyk (Selingr, Ostřížek), 45. Marosz (Knotek), 46. Ostřížek (Jaroměřský, Selingr), 62. Jaroměřský (Herman, Knotek) - 6. Pabiška (Výborný, Vrbata), 27. Mikulík (Vrbata, Toman), 40. Jarůšek, 49. Ovčačík (Lenc). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:2. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Vošvrda - Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Janáček - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Marosz, Knotek, Vodný - Pekr, Rác, Herman - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.
Mladá Boleslav: Will - Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Žabka, Bohunický, Kurka - Mikulík, D. Výborný, L. Pabiška - Lenc, Broš, Klimenta - M. Látal, Musil, Starý - Jarůšek, Vrbata, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: