Hlavní obsah

Brno nedává ve finále góly. Kašík není žádný fantóm, tvrdí přitom Kempný

Zlín

Na titul čeká hokejové Brno dlouhých 48 let, jenže po dvou finálových zápasech na zlínském ledě není svému snu ani o krůček blíž. Shodné porážky 0:3 staví Kometu do obtížné pozice. Za dva finálové zápasy na kluzišti soupeře předvedla bez efektu 69 střel.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Libor Kašík znamená ve finále pro Zlín zatím velkou jistotu.

Článek

Kometa zkoušela během vystoupení ve Zlín změnit spoustu věcí, ovšem výsledek byl pokaždé stejný. Hosté z Brna prostě nenašli zbraň, kterou by zabránili soupeři, aby moravský souboj o Masarykův pohár tak zatím nevyzněl jednoznačně pro loňské vicemistry.

Především Libor Kašík prodloužil neprůstřelnost v soubojích s Brnem už na 180 minut, neinkasoval totiž ani v únoru při posledním vzájemném duelu základní části. „Kašík není žádný fantóm a určitě je překonatelný, jenže pokud nezjednodušíme hru, tak se přes organizovanou obranu Zlína bude těžko dostávat," mínil obránce Michal Kempný.

Střelecká nemohoucnost brněnské hráče trápí. „Bušili jsme, jenže nic tam nespadlo. Chce to jít do toho víc po hlavě a všechno valit na bránu. Pokud si to líp nedáme a nenatlačíme se ještě víc před Kašíka, tak zafunguje ten jejich obranný val," tvrdil útočník Libor Pivko.

Doplatili na fauly

Hosté dopláceli na zbytečné fauly. „Nemůžeme mít prostě tolik vyloučených," uvědomoval si Kempný, jenž v utkání usedl dvakrát na trestné lavici a poprvé na ní byl jen 23 vteřin, při druhém trestu zase 26. Na třetí gól pak Zlín potřeboval už jen sedm vteřin početní výhody. „Bohužel jsme jim ty přesilovky vyloženě darovali a frustrující bylo, jak rychle je využili," krčil rameny hříšník. „Musíme to rozebrat u videa a doma odbránit oslabení lépe," doplnil Kempný.

Když brněnští hráči přidali na důrazu, na ledě se začalo jiskřit. „Tušili jsme, že po nás půjdou, ale dokázali jsme všechno ustát a být co nejvíc v pěti na ledě," vykládal autor vítězné zlínské branky Ondřej Veselý. „Snažili jsme se jen dohrávat souboje a hrát agresivněji, z toho ale vzešly fauly," mínil Kempný.

Těsně před koncem došlo i na bitku Ryleye Millera s domácím Pavlem Kubišem, přitom kanadský bek až do té doby nehrál. „Štěkal na mě už něco při buly, pak mně dal ránu. Asi mně chtěl něco oplatit. Já se moc prát nechtěl, rukavice jsem neshodil a spíš jsem si jen kryl obličej. Naštěstí mám jen odřený nos," líčil zlínský útočník.

„Poslal jsem Millera na led, aby ztrestal zlínského hráče za jeho úmyslný faul na Němce v prvním zápase," překvapil trenér Brna Vladimír Kýhos. „Jestli nás chtějí nějak zastrašit, tak tohle na nás neplatí. Jsme semknutí. Ať nás klidně řežou, my si jdeme za svým," uvažoval Kubiš. Brno nic nebalí. „Doma to bude jiné, ani 0:2 v sérii nic neznamená," burcoval Pivko.

Který hokejový tým získá letos mistrovský titul?
PSG Zlín
55,6 %
Kometa Brno
44,4 %
Celkem hlasovalo 28193 čtenářů.

Reklama

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice