Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 1:6Sestupující Chomutov na závěr baráže vyhrál v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hřebejk 0 : 1
9. Gajovský 0 : 2
24. Krstev 0 : 3
33. Rutta 0 : 4
47. Jarůšek 1 : 4
54. Gajovský 1 : 5
58. Račuk 1 : 6
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi v závěrečném 12. kole baráže o extraligu podlehli Chomutovu 1:6. Výsledek už nemohl mít vliv na postupu domácích do extraligy, Chomutov naopak sestupuje. Piráti vstřelili čtyři branky v přesilových hrách, pátou přidali v oslabení.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vlevo mladoboleslavský Boris Žabka a Marek Račuk z Chomutova.

Článek

Středočeši rozhodli o návratu do extraligy už v pátek v Olomouci a v jejich sestavě v neděli chyběla hlavní ofenzivní esa Výborný, Broš, Mikulík či Pabiška. Klub stanovil vstupné na symbolickou korunu, ale na zaplněném stadiónu se více dařilo hostům.

V páté minutě otevřel skóre Hřebejk, jenž využil dezorientovanosti brankáře Willa a snadno dorážel u tyče. O čtyři minuty později zvýšil na 2:0 Gajovský.

Domácí si vytvořili střelecké příležitosti až v závěru třetiny při sérii krátkých dvojnásobných přesilovek, ale nebezpečnou Pojkarovu střelu od modré i Musilovu dorážku chomutovský brankář Kostúr zneškodnil.

Willa v brance Boleslavi nahradil po třetím gólu Růžička

Hosté splnili dvougólovou normu i ve druhé třetině. Ve 24. minutě se trefil Krstev od modré a podobným způsobem se ve 33. minutě prosadil také Rutta už proti brankáři Janu Růžičkovi, který krátce před polovinou zápasu vystřídal Willa.

Snaha o čestný úspěch domácím dlouho nevycházela, na začátku třetí třetiny nevyužili velké šance Meland a Ovčačík. Až ve 47. minutě Jarůšek snížil na 1:4 s přispěním teče jednoho z chomutovských obránců.

Poslední slovo však měli hosté. Nejprve v 54. minutě Gajovský v oslabení ujel boleslavské obraně a forhendovým blafákem vrátil Chomutovu čtyřbrankový náskok, dvě minuty před koncem pak využil už čtvrtou chomutovskou přesilovku v utkání Račuk a završil skóre na 6:1.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 47. Jarůšek (Vrbata, Jindra) - 5. Hřebejk (D. Hruška, Gajovský), 9. Gajovský (Hřebejk, D. Hruška), 24. Krstev (J. Stehlík, Bomersback), 33. Rutta (Račuk), 54. Gajovský (Krstev), 58. Račuk (J. Stehlík). Rozhodčí: Souček, Lacina - Kostka, Bláha. Vyloučení: 7:11. Využití: 0:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 4050 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Will (30. J. Růžička) - Pojkar, Němeček, Jindra, Ovčačík, Meland, Protivný, Kurka - Klimenta, Lenc, Nouza - Starý, Musil, M. Látal - Kubica, Vrbata, Jarůšek - Podsedníček, Loskot, Rys. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Chomutov: Kostúr - Malec, J. Stehlík, Havel, Krstev, J. Mrázek, Rutta, Bartejs, M. Jass - Jaroslav Svoboda, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Šagát, Sikora, Hromas - O. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín