Hlavní obsah

Růžičku lanaří Čeljabinsk. Byla by to velká výzva, láká kanonýra odchod do KHL

Hokejový útočník Martin Růžička by od příští sezóny mohl hrát Kontinentální ligu za Čeljabinsk. Podle agentury ITAR-TASS by měl dosavadní hráč Třince s ruským klubem podepsat smlouvu na dva roky. „Co mám zprávy od agenta, tak nějaká jednání probíhají. Ještě to není na sto procent, ale na dobré cestě ano,“ přiznal Růžička pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník české reprezentace Martin Růžička.

Článek

„O zájmu z Traktoru jsem se dozvěděl v průběhu play off. Ale nechtěl jsem to řešit, soustředil jsem se jen na play off. Teď se to řeší dál," říká osmadvacetiletý forvard, který s Třincem nepřešel v semifinále play off přes Zlín.

Pro mistra světa z roku 2010 by angažmá v KHL nebylo novinkou. V ročníku 2011/12 nastupoval za Chabarovsk, i kvůli zranění ramene z přípravy mu ale sezóna nevyšla podle představ. V 33 zápasech za Amur posbíral deset gólů a čtyři asistence a následně se vrátil zpátky do Třince.

Teď mu u Ocelářů vypršela smlouva a návratu do KHL se nebrání. „Byla by to velká výzva, tak uvidíme, jak to dopadne," říká kanonýr, který by se v Čeljabinsku mohl potkat s dalším českým forvardem Janem Bulisem. „Ještě jsme spolu nemluvili, ale pokud to dopadne, určitě mu zavolám a na všechno se poptám," plánuje Růžička, který aktuálně bojuje v národním týmu o účast na květnovém šampionátu v Minsku.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice