Hlavní obsah

Už neuhneme z jediného souboje. Nechceme si přes léto nic vyčítat, tvrdí útočník Komety Koreis

Brno

K premiérovému vítězství hokejistů Komety ve finálové sérii extraligového play off přispěl dvěma asistencemi a poté i vstřeleným gólem. Útočník Jakub Koreis věří, že ani páteční utkání ve Zlíně nebude pro Brňany ještě poslední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Koreis z Brna v souboji u mantinelu se zlínským forvardem Bedřichem Köhlerem.

Článek

Máte větší radost z gólu nebo z přihrávek?

Nejvíc mě těší, že jsme vyhráli a sezóna pro nás ještě nekončí. Konečně nám to tam napadalo. Jsem šťastný, že já i naše řada jsme k prvnímu triumfu notně přispěli, avšak to není vůbec podstatné. Teď se musíme soustředit na další střetnutí.

Po výtečném vstupu do utkání jste ve druhé třetině polevili. Proč?

Byli jsme v ní hodně často vylučováni. Hlavně proto jsme byli pod tlakem. Oslabení jsme ale naštěstí přežili. Když jsme na začátku poslední dvacetiminutovky zvýšili na 3:1, už jsme byli na koni. Zápas jsme celkem v klidu dohráli.

Nastoupili jste v překopané sestavě. Jak jste se cítil v nově složeném útoku?

Já už jsem s Kubou Svobodou dřív hrával a vedle Tomáše Vondráčka nastupuju taky hodně často. Zase tak velká změna to nebyla. Navíc máme všichni zažitý nějaký herní styl a je skoro jedno, kdo s kým je v které formaci.

Zdálo se, že vám tentokrát Zlíňané přenechali na ledě až příliš mnoho prostoru...

Myslím si, že jsme si ho na soupeři vynutili pohybem. A dovolím si tvrdit, že ani v předchozích utkáních jsme nehráli o mnoho hůř. Jen jsme tentokrát vylepšili koncovku a měli jsme i víc štěstí. Pár puků se k nám konečně odrazilo.

Vyburcovala vás změna na brankářském postu?

Jirka Trvaj i Marek Čiliak jsou skvělí gólmani. Víme, že se na ně můžeme spolehnout. Trvajovi vyšel zápas fantasticky.

Jak těžké bude překazit v pátek Zlíňanům v jejich hale oslavy titulu?

Stejně jako teď u nás. Myslím, že mezi zápasy doma a venku není v play off velký rozdíl. Musíme ve Zlíně vycházet z důsledné obrany, ale opět nevynecháme žádnou příležitost ohrozit soupeřovu branku. Je nám jasné, že každé další utkání může být pro nás už poslední. Proto už neuhneme ani z jednoho souboje, abychom si přes léto nemuseli nic vyčítat. Necháme na ledě úplně všechno.

Už jste někdy v kariéře zažil, že by váš celek otočil v play off sérii z 0:3 na 4:3?

Ne. Ale když jsem byl jako junior před lety v Kanadě, vedli jsme 3:0 na zápasy, ale pak jsme nechali soupeře sérii srovnat. Postoupili jsme až díky vítězství v rozhodujícím sedmém duelu.

Podaří se Zlínu ukončit finálovou sérii už v pátém finálovém zápase?
Ano
41,6 %
Ne
58,4 %
Celkem hlasovalo 4392 čtenářů.

Reklama

Související témata: