Hlavní obsah

Hotovo! Kanonýr Ton po odchodu ze Sparty podepsal smlouvu s brněnskou Kometou

Praha

Už je to hotové! Nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku hokejové extraligy Petr Ton bude od nové sezóny působit v Brně. Čtyřicetiletý útočník, který posledních jedenáct let strávil v pražské Spartě a získal s ní dva mistrovské tituly, dnes podepsal s Kometou smlouvu na jeden rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Petr Ton přestoupil z pražské Sparty do Komety Brno.

Článek

„Chtěl bych pomoci Brnu získat titul. To je hlavní důvod, který mě motivoval k přestupu do Komety," prohlásil Ton po podpisu smlouvy. Kometa se dvakrát z posledních tří ročníků probojovala do finále, když v obou případech vyřadila právě Spartu, na mistrovský pohár ale nedosáhla.

Ton se během svého působení ve Spartě stal symbolem klubu, v historických tabulkách mu patří první místo mezi střelci a zároveň je i nejproduktivnějším hráčem. V uplynulé sezóně nasbíral v základní části 67 bodů za 35 branek a 32 asistencí, play off, hlavně semifinále proti Kometě, mu ale nevyšlo podle představ. I proto Sparta neprojevila zájem o jeho služby a do hry se ihned vložili tuzemští i zahraniční zájemci.

Zábranský: O Tona jsem měl eminentní zájem

Kladenský odchovanec dlouho preferoval angažmá v cizině, zejména jej lákal návrat do Finska, kde dříve nastupoval za Jokerit Helsinky, Blue Espoo, Jyväskylä a Kärpätu Oulu. Nakonec se ale rozhodl plácnout si s Kometou, která projevovala zájem hned od Tonova konce ve Spartě.

„Měl jsem o Tona eminentní zájem. Podstoupili jsme spolu v Praze několik jednání. Proto jsem rád, že se podařilo naše jednání dotáhnout do úspěšného konce," uvedl majitel Komety Brno Libor Zábranský.

V Brně se Ton, který odehrál dvacet zápasů za národní tým a vstřelil v nich šest branek, potká i se třemi bývalými spoluhráči ze Sparty. V holešovickém klubu dříve působili obránci Jan Hanzlík s Františkem Ptáčkem a útočník Jakub Koreis.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice