Hlavní obsah

Hokejisté Karlových Varů vyjeli poprvé na led i s Dudou a Hruškou

Karlovy Vary

Hokejistům Karlových Varů dnes oficiálně začala příprava na ledě. Mezi téměř třemi desítkami hráčů, jež mají trenéři Karel Mlejnek s Jaromírem Kverkou k dispozici, už jsou i poslední posily ofenzivy Radek Duda s Davidem Hruškou. Západočeši touží ještě vyztužit obranné řady.

Foto: hokejkv.cz

Ilustrační foto.

Článek

Kromě Dudy s Hruškou přišli již dříve další útočníci Roman Pšurný, Slovák Radomír Heizer, Lotyš Juris Štals a slovenský obránce Radek Deyl. "Posily už tu máme všechny, dva junioři Tomáš Dvořák a Sebastian Gorčík jsou na kempu s reprezentační dvacítkou, další dva hráči za ně zaskakují. Máme tu dva brankáře, deset obránců a 16 útočníků, celkem tedy 28 hráčů," řekl ČTK trenér Mlejnek.

Do týmu by chtěl získat ještě dalšího obránce. "Není to úplně v mé kompetenci a je třeba přihlédnout i k finanční stránce věci. Nicméně v útočných řadách nedozná kádr dalších změn, ale rádi bychom tým ještě posílili o jednoho a nejlépe i dva zkušené obránce, kteří by nám pomohli i v přesilovkách," nastínil své představy Mlejnek.

Dosavadní průběh přípravy si pochvaloval. "Absolvovali jsme kondiční testování na fakultě v Praze, a když to porovnáme s těmi vstupními výsledky, je to dobré. Ta data jsou v porovnání za poslední léta jedna z nejlepších, což trenéry samozřejmě potěší," podotkl sedmatřicetiletý kouč. "Ještě je ale třeba si to přenést do hry," zdůraznil Mlejnek.

Před extraligou čeká Energii porce deseti přípravných zápasů. Tím prvním bude duel s prvoligovým Chomutovem v úterý 5. srpna. Do té doby čeká ale Mlejnkovy svěřence ještě hodně práce. "Čekají nás dvoufázové tréninky a budeme kombinovat led se suchou přípravou," přiblížil trenér.

Prvním soupeřem Karlových Varů v boji o extraligové body bude v pátek 12. září Litvínov, s nímž se Západočeši utkají dvakrát během přípravy.

Program přípravných utkání:
5. srpna: Chomutov - Karlovy Vary
7. srpna: Plzeň - Karlovy Vary
10. srpna: Karlovy Vary - Záhřeb
12. srpna: Litvínov - Karlovy Vary
18. srpna: Karlovy Vary - Vladivostok
21. srpna: Karlovy Vary - Litvínov
26. srpna: Skalica - Karlovy Vary
28. srpna: Zlín - Karlovy Vary
2. září: Karlovy Vary - Plzeň
4. září: Karlovy Vary - Slavia Praha

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice