Hlavní obsah

Hokejisté Komety hlásí novou posilu se zkušenostmi z NHL

Brno

Hokejisty Komety Brno posílí třiadvacetiletý útočník Tomáš Vincour, který uplynulé sezóně působil v Kontinentální lize v dresu Kazaně. Předtím působil brněnský odchovanec v NHL v Dallasu i v Coloradu. Kazaň se v Vincourem na začátku července dohodla na ukončení smlouvy a útočník s reprezentačními zkušenostmi zvolil návrat do Komety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Tomáš Vincour bude hrát za Kometu.

Článek

"Věřím, že prodá, co se naučil v zámoří. Těší mě, že upřednostnil svůj domácí klub před ostatními nabídkami," uvedl majitel Komety Komety Libor Zábranský. Ve smlouvě má klauzuli o možném odchodu do NHL či KHL.

Už v pátek se představí v sestavě Brna v Rona Cupu v Trenčíně, trenér Vladimír Kýhos s ním počítá v útočné řadě s dalšími dvěma novými posilami Petrem Tonem a Davidem Ostřížkem. "Vincour ještě zvýší konkurenci. Jeho zkušenosti se zámořským i ruským hokejem se nám budou hodit. Určitě zvýší důraz na brankovišti i v zakončení," věří Kýhos.

Vincour pochází ze sportovní rodiny, jeho sestra Pavla je českou volejbalovou reprezentantkou. Do zámoří odešel ve svých šestnácti letech, hrál WHL za Edmonton Oil Kings a Vancouver Giants. Byl 129. hráčem draftu NHL v roce 2009 a vybral si jej Dallas. Za Stars sehrál 88 zápasů v NHL a připsal 15 bodů za sedm branek a osm asistencí, hrál i na farmě v Texasu v nižší AHL.

V dubnu loňského roku byl vyměněn do Colorada, kde stihl jen dvě utkání a jednu asistenci. Nastupoval také v AHL za Lake Erie. Pak zamířil do Kazaně, kde zaznamenal ve 42 duelech včetně play off 13 bodů za šest tref a sedm přihrávek. V české reprezentaci má na kontě devět startů a jednu branku.

Reklama

Související témata: