Hlavní obsah

Vincour bleskově opouští Kometu. Vrací se do NHL, kývl na nečekanou nabídku Colorada

Posílil extraligovou Kometu Brno, ale neodehrál za ni ani jeden extraligový zápas a už ji opouští a míří znovu do NHL. Hokejový útočník Tomáš Vincour vyslyšel vábení Colorada Avalanche, které ho na poslední chvíli oslovilo. Třiadvacetiletý forvard se vrací do klubu, za který předloni odehrál dvě utkání. Informaci přinesly oficiální internetové stránky Komety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový útočník Tomáš Vincour míří opět do NHL.

Článek

Vincour, jenž minulou sezónu odehrál za tým Kazaně v KHL, využil klauzuli ve smlouvě s brněnským klubem, která mu umožňovala návrat do Colorada. Do Avalanche přestoupil loni na jaře z Dallasu, kde si zahrál i po boku Jaromíra Jágra.

Vedení Komety brzký odchod posily týmu trochu zaskočil. „Tato varianta byla pořád ve hře, ale nepočítali jsme, že přijde tak brzy. Na druhou stranu je pro Kometu možná lepší, že tato situace nenastala koncem září nebo těsně před startem soutěže. Tomášovi samozřejmě přejeme hodně štěstí, aby mu to v NHL vyšlo," uvedl majitel klubu Libor Zábranský na oficiálních stránkách.

Vincour si v přípravě v dresu Komety vedl velmi dobře. Mužstvu pomohl k vítězství na slovenském Rona Cupu. A kouč Vladimír Kýhos jeho ztráty pochopitelně lituje.

Fanouškům se omlouval

„Tomáš za nás nastoupil k šesti utkáním a dal čtyři branky, takže nám bude chybět jeho důraz před brankou. Je to škoda, protože jsme ho zařadili do první formace. Samozřejmě jsme věděli, že taková možnost existuje. Doufal jsem, že v Brně zůstane. Můžeme mu nyní jen popřát hodně štěstí, aby se v novém klubu chytl," popřál mu trenér.

Rychlý přesun do zámoří ale překvapil i samotného hráče. „Večer mi volal manažer Colorada, že by mě chtěli podepsat a druhý den už posílali smlouvu. Abych se přiznal, vůbec jsem to nečekal. Byl jsem mile překvapený a moc se těším. Zatím ale ještě nevím, kdy přesně budu muset odletět," prozradil brněnský rodák.

Zároveň mu ale bylo líto, že Kometu opouští a fanouškům se omlouval. „Mrzí mě to vůči vedení Komety, fanouškům i celému Brnu. Protože jak se ke mně chovali, jak jsem se cítil, a jací byli fanoušci, to bylo něco neskutečného. Teď mám před sebou obrovskou šanci se znovu dostat do NHL. Nabídka prostě přišla v takovou chvíli a musel jsem ji přijmout," omlouval se nový spoluhráč obránce Jana Hejdy.

Reklama

Související témata: