Hlavní obsah

Olesz byl smutný. Neproměnil dvě šance a prohrál

Zřejmě jen na skok se ve vítkovickém dresu objevil Rostislav Olesz. Stále čeká na nabídku z NHL, a když nepřijde, tak si chce najít některý ze silných evropských klubů. Z Vítkovic odešel před deseti lety, první extraligový zápas za ně odehrál už v patnácti letech, v NHL strávil devět sezón a má na svém kontě 365 zápasů jako je dnů v roce. V roce 2006 získal bronzovou olympijskou medaili v Turíně.

Foto: Aleš Krecl

Rostislav Olesz nastoupil za Vítkovice, k výhře ostravského týmu nad Hradcem to ale nevedlo.

Článek

Jak jste se cítil v zápase po půlroční přestávce?

Celou první třetinu jsem se s klukama hledal, od druhé to už bylo dobré.

Proč Vítkovice s Mounfieldem prohrály?

Rozhodly naše individuální chyby a špatné řešení situací. Góly jsme soupeři nabídli. Prohrávali jsme 0:2, nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, pak jsme sice během chvilky skóre srovnali, ale já spálil dvě šance, akorát jsem nastřelil tyčku, nic víc. Nu a na začátku třetí třetiny jsme zase dostali branku a bylo to s námi špatné. Přitom moc jsem chtěl vyhrát a oslavit tak zápas za Vítkovice po deseti letech.

Zřejmě jste měl v hledišti spoustu přátel, když deset let vás na vlastní oči neviděli hrát.

Bylo jich dost. Všichni si přáli, abych dal gól. To se mi nepovedlo, což mě mrzí. Chtěl jsem vyhrát a oslavit tak ten svůj návrat. Ani to se nepovedlo.

Jak dlouho budete hrát za Vítkovice?

To opravdu nevím. Můžu skončit už před úterním zápasem s Olomoucí, anebo také ne. Jsme domluveni, že tu budu hrát, než získám angažmá v zahraničí. V této chvíli čekám na pozvánku z NHL do kempu, který začíná 18. září. Vidím poslední možnost zahrát si v zámoří. Pokud nepřijde, svět se nezboří. Najdu si klub v Evropě, určitě chci jít hrát do ciziny. Už kvůli dvouletému synovi, aby se naučil jazyk.“

Máte něco rozjednáno?                                   

Nemám, s nikým jsem nejednal, nikomu jsem nechtěl nic slibovat. Uvidíme, jak se situace vyvine.“

Reklama

Související témata: