Hlavní obsah

Hanzl podruhé v řadě rozhodl v nájezdech. Dobré dva body, oddechl si penaltový mág po výhře Litvínova

Litvínov

Souboj dvou dosud neporažených celků v extralize mezi Litvínovem a Třincem byl především dlouhým čekáním na první gól. Zápas nakonec lépe zvládli domácí hokejisté, třebaže ještě deset minut před koncem třetí třetiny prohrávali 0:2. Severočeši díky bojovnosti dovedli šlágr kola přes prodloužení do samostatných nájezdů a v nich stejně jako v neděli v Plzni rozhodl o vítězství 3:2 „penaltový fantom“ Robin Hanzl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Robin Hanzl střílí rozhodující gól v samostatných nájezdech. V brance Třince je Šimon Hrubec.

Článek
Fotogalerie

„Dobré dva body, nevyvíjelo se to s námi dobře," odfoukl si hrdina utkání, který ocenil především týmový výkon. „Důležitý byl kontaktní gól Zbyňka Skleničky v přesilovce na 1:2. Nevzdali jsme to a zase nás podržel Pavel Francouz v brance. To je základ při nájezdech, protože pak už záleží jen na střelcích, abychom do toho plácli a vyhráli," usmíval se Hanzl.

Byl jediným úspěšným exekutorem při penaltovém rozstřelu, který dospěl až do páté série. „Únavu jsem cítil jen v prodloužení, pak jsem se vydýchal a šel na to. První nájezd mi nevyšel, při druhém jsem jel na jistotu," líčil litvínovský útočník. „Klidně bych pokračoval dál, kdyby to bylo potřeba. Jen nevím, kdy by došly střelecké nápady," prohlásil spokojený Hanzl.

Brankář Pavel Francouz vychytal při nájezdech dvakrát i Zbyňka Irgla. „Znám ho z reprezentace. Je hodně šikovný. Při první penaltě mě docela vymíchal, ale nastřelil jen tyčku. Pak se trefil Robin Hanzl a rázem jsme měli psychickou převahu a už jsme to nepustili," oddechl si litvínovský gólman.

Asistent litvínovského trenéra Miloslav Hořava kvitoval vzepětí svého týmu za nepříznivého stavu. „Zápas nabídl vynikající tempo, napětí a nasazení. Vážím si toho, že se kluci nepoložili a bojovali do poslední vteřiny prodloužení. Ale už v základní hrací době nám přálo i štěstí. Byli jsme pod tlakem, který jsme postupně přečkali a zase nás spasily nájezdy," rekapituloval vítězství. Sedm bodů vyneslo severočeský tým do absolutní špičky tabulky. „Nějaké uspokojení není na místě. Že bychom si mysleli, jak jsme dobří? Jenom to ne. Vždyť jsou za námi teprve tři kola," mírnil Hořava případný náznak euforie.

Třinecký útočník Zbyněk Irgl byl zklamaný: „Francouz nám překazil naději na dva body, ale je pravda, že jsme vůbec neměli dopustit, aby se šlo do nájezdů. Máme přece zkušený kádr, který si musí pohlídat dvougólový nebo i nejtěsnější náskok."

Trenér Ocelářů Jiří Kalous vysekl poklonu Litvínovu: „S plnou vážností tvrdím, že se může stát černým koněm soutěže. Jejich urputnost i sehranost nám činily velké potíže."

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec