Hlavní obsah

Kometu sestřelil slovenský mladík Čerešňák. Když je prostor, tak to pustím, říká

Ostrava

Palec nahoru si za svůj výkon proti Kometě vysloužil hokejista Peter Čerešňák, 21letá vítkovická posila z Trenčína. Jeho dvě bomby od modré čáry prošly až za záda gólmana Čiliaka, pravda, ta první s přispěním teče Káni. Pomohl k výhře 3:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický obránce Peter Čerešňák (vlevo) v debatě se spoluhráčem Lukášem Klokem.

Článek

„První gól a první asistence v české extralize mě těší, zvlášť když jsme vyhráli," usmíval se urostlý obránce (191 cm/95 kg), který nikdy nemá k tvrdé střele daleko. „Když je prostor přede mnou otevřený a vidím na bránu, tak to pustím. To je moje zásada," poznamenal.

Čerešňák si zahrál na letošním mistrovství světa v Bělorusku. Včera ho ve Vítkovicích sledoval i kouč slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek.

„I kdybych to věděl, myslím, že bych se nervozitou netřásl. Chci se prosadit stůj co stůj a cítím šanci. Ve Vítkovicích je hromada mladých kluků a já věřím, že budu dostávat příležitosti." O poznání méně radosti měl vítkovický brankář Daniel Dolejš. Byl blizoučko své první extraligové nule, ale necelé tři a půl minuty před koncem ho prostřelil Hruška. Ke vzteku dvacetiletého gólmana se to navíc stalo při vítkovické přesilovce.

„Přiznám se, že ve třetí třetině jsem už sledoval čas. Když byl čtyři minuty před koncem vyloučený hostující hráč, začal jsem věřit, že první nuly se dočkám. Nebyla mi ale souzená," krčil rameny Dolejš.

Vůbec žádnou radost neměl trenér Komety Vladimír Kýhos. „Za celý zápas jsme vyhráli snad jenom dvě buly. Góly jsme inkasovali, když jsme nevyhodili puk. A to rozhodlo."

Reklama

Související témata: