Hlavní obsah

První místo je pěkné, ale nemůžeme lítat v oblacích, glosuje Šlégr parádní rozjezd Litvínova

Litvínov

Hokejový Litvínov vede po třech kolech extraligu a v roli přímého aktéra je u toho i nezdolný obránce Jiří Šlégr! Naskočil do své už šestadvacáté sezóny v profesionálním hokeji a ve třiačtyřiceti letech si dál užívá atmosféru na ledě i v kabině po vítězných zápasech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský obránce Jiří Šlégr

Článek

„Když se vyhraje, člověk se hned cítí lépe. Přitom jsem si nevybral zrovna jednoduchého soupeře,“ prohodil s úsměvem Šlégr, který pomohl zdolat Třinec 3:2 po samostatných nájezdech. „Bojovali jsme proti jednomu z nejlepších týmů v lize a jsme rádi za dva body,“ netajil spokojenost.

Pokračování v hráčské kariéře si zatím pochvaluje. „Šlo o moje individuální rozhodnutí a už po loňské sezóně jsem věděl, že to od léta půjdu zase zkusit. Hokej pořád miluji a budu se snažit hrát co nejdéle. Až to nepůjde, tak skončím. Mám dobrý pocit z toho, že to nezabalil ani Martin Ručinský, který byl ale kvůli svým zdravotním problémům při rozhodování v jiné situaci,“ líčil Šlégr.

Severočeši už nastřádali sedm bodů a vyhřívají se na špici! Hvězdný start ale nechává protřelého beka v klidu. „Nemůžeme lítat v oblacích z toho, že se nám povedly tři zápasy po sobě. Musíme mít pokoru a pokračovat v tom, co děláme. Tedy pokusit se o setrvačnost v úspěšných výsledcích, pracovat na trénincích i v utkáních. A nechceme se zabývat úvahami, kolik bodů jsme schopni uhrát. Rekapitulovat budeme až po základní části a pak na konci sezóny,“ meditoval litvínovský veterán.

Skvělý úvod sezóny nepřeceňuje ani asistent litvínovského trenéra Miloslav Hořava: „Kdybychom soupeře přehrávali a předváděli super hokej, to by bylo ideální. Ale každý vidí, že jsme tři výhry urvali srdíčkem, bojovností a taky se štěstím. Byla to však odměna pro kluky za dřinu. Hlavně si nesmíme myslet, že jsme neporazitelní.“

Litvínov disponuje momentálně natolik vyrovnaným kádrem, že se do základní sestavy nevešel obránce Filip Pavlík. „Nic to neznamená. Chceme vybírat beky z osmi až devíti připravených hráčů a Pavlík momentálně vypomáhá prvoligovému Mostu. Je tam na rozehrání,“ upřesnil Hořava.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice