Hlavní obsah

Ručinský exceloval! Proti Brnu měl prsty ve čtyřech gólech Litvínova

Litvínov

Litvínovská hokejová euforie díky pátému vítěznému zápasu v řadě pokračuje. Lídr extraligy si poradil nečekaně hladce i s Kometou Brno, když podal dosud nejlepší výkon v sezóně. Koncert domácích při výhře 6:1 řídil nestárnoucí útočník Martin Ručinský, který měl prsty v prvních čtyřech gólech svého týmu. Třiačtyřicetiletý veterán vstřelil jednu branku a přidal tři asistence. A celkově vede kanadské bodování soutěže s bilancí 3+6!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Martin Ručinský, autor třetí branky Litvínova v duelu s brněnskou Kometou.

Článek

„Hráli jsme výborně. Jsem rád, že jsme navázali tříbodovým ziskem na zápas v Mladé Boleslavi. Tam jsme se štěstím rozhodli několik vteřin před koncem třetí třetiny, tentokrát už mnohem dříve. Po čtvrtém gólu už jsme utkání v poklidu dohrávali, což se ve vyrovnané extralize často nestává. Dokonale nám vyšla první polovina třetí třetiny," hodnotil Ručinský skvělé představení.

Litvínov využil čtyři přesilovky, čímž srazil odpor soupeře. Dvakrát z toho domácí skórovali už po pouhých sedmi vteřinách početní výhody. „Možná jsem to v hokeji už zažil, ale přesně si to nepamatuji. Byl tam prostě prostor ke střelám a důležitý se ukázal Jánského gól na 2:1. Na přesilových hrách pracujeme, což platí asi i pro ostatní mužstva," podotkl útočník, který bral svůj podíl na skalpu Komety s nadhledem.

„Snad nejsem na ledě jen do počtu. Chci klukům pomoci a víc než vlastní statistika mě zajímají týmové výsledky. Je pravda, že začátek extraligy si užívám, protože každý další zápas může být pro mě poslední. Na 99,99 procenta je to moje závěrečná sezóna. Líbí se mi, že vystupujeme jako tým. A velkou zásluhu na tom, že jsem kariéru nezabalil, mají trenéři Radim s Milošem. Pod nimi se nám všem skvěle pracuje," zmínil Ručinský kouče Rulíka s Hořavou.

Zkušený forvard si váží i výborné defenzívy mužstva. „Základním stavebním kamenem je brankář Pavel Francouz. Vyzařuje z něj jistota. Pochytá spoustu střel a je naším nejlepším hráčem," tvrdil Ručinský.

A o cílech do sezóny má extraligový veterán jasno. „Hlavně nechceme dopadnout jako loni, kdy jsme po špatném úvodu marně doháněli manko a museli jsme hrát v dolní skupině o únik před baráží. Pokud nám forma ještě nějaký čas vydrží, měli bychom se držet na místech, odkud se dá reálně pomýšlet na play off," zakončil litvínovský tahoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články