Hlavní obsah

Hokejový rozhodčí Mrkva dostal za chybné přerušení hry trest

Praha

Hokejový rozhodčí Roman Mrkva má zastavenou činnost na dvě utkání za chybu v nedělním zápase 7. kola extraligy mezi Vítkovicemi a Libercem. Předčasně přerušil hru a připravil tak domácí tým o možnost vstřelit branku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí Erik Němec (zleva), Jan Káňa a Roman Szturc na ilustračním snímku. První z nich dal Liberci gól, který sudí Roman Mrkva nesprávně neuznal.

Článek

"Rozhodčí Roman Mrkva se dopustil zásadní chyby tím, že přerušil hru ve chvíli, kdy byl kotouč stále prokazatelně ve hře," uvedl v tiskové zprávě předseda komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Pavel Halas. "Vzhledem k situaci, která verdiktu předcházela, tím vzal mužstvu HC Vítkovice Steel možnost vstřelit branku," doplnil.

Jeden z klíčových momentů duelu nastal v 52. minutě za stavu 2:2, kdy útočník Erik Němec překonal brankáře Severočechů Marka Schwarze. Sudí Mrkva však těsně před dorážkou domácího hráče zapískal. Vítkovice nakonec s Libercem prohrály 2:3, vyrovnaný duel v 58. minutě rozhodl Martin Bartek.

Že Mrkva chyboval, si zřejmě uvědomil okamžitě. Němec totiž po utkání tvrdil, že se mu rozhodčí následně omluvil. "Stál za bránou, asi to neviděl. Ale podle mě to nemůže písknout, vždyť puk nezmizel ani na vteřinu. Řekl mi pak 'promiň', takže mi přišlo, že věděl, že to pískl špatně," uvedl Němec.

"Komise rozhodčích ČSLH vyhodnotila předčasné přerušení hry jako závažné pochybení s vlivem na konečný výsledek zápasu a rozhodčího Romana Mrkvu potrestala zastavením činnosti na nejbližší dvě extraligová utkání, na která byl nominován," uvedl tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články