Hlavní obsah

Slavia porazila Vítkovice. Karlovy Vary vyškolily Liberec z produktivity

roj, vapSport.cz
Aktualizováno

Šesté kolo hokejové Tipsort extraligy uzavřela úterní výhra Slavie v domácím prostředí nad Vítkovicemi 4:2. Dvakrát se trefil Michal Poletín a Jaroslav Bednář se podílel na všech brankách vítězů (1+3). Na programu ale byla i předehrávka 12. kola, v níž vyhrály Karlovy Vary v Liberci i přes místy obrovskou převahu domácích 4:1 a připsaly si první venkovní výhru v sezóně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Vítkovic Rudolf Huna před brankářem Slavie Dominikem Furchem v dohrávce šestého ligového kola.

Článek
Fotogalerie

Slavia se po dvou porážkách toužila znovu dostat do pohody. Skóre zápasu sice otevřel na začátku druhé třetiny vítkovický Ondřej Šedivý, jenže vzápětí průběh otočil dvěma góly v rozmezí dvou minut Michal Poletín. Ve třetím dějství však opět srovnal v přesilovce Vladimír Svačina.

Když už se začalo blížit prodloužení, udeřil jako blesk z čistého nebe domácí David Štich, jenž ve dvacáté minutě se štěstím poslal Slavii do vedení. Výhru pak při hře bez brankáře pečetil do prázdné brány Jaroslav Bednář, jenž byl u všech čtyř gólů svého týmu.

Závorka hrdinou Karlových Varů

Karlovy Vary vyhrály před úterním zápasem tři z posledních čtyř utkání a tentokrát i bez potrestaného Radka Dudy poprvé v sezóně vyhrály venku a zároveň ukončily sérii osmi porážek na libereckém ledě. Hrdinou hostů se stal brankář Tomáš Závorka, jenž za svá záda pustil jedinou ze 44 střel domácích.

Zatímco Liberečtí trefovali jen brankovou konstrukci, do vedení šli hosté po brance Petra Koblasy. Bílí Tygři spustili obrovský tlak a na bránu posílali jednu střelu za druhou. Vyrovnání se dočkali až na začátku třetí třetiny po trefě Michala Bulíře.

Radovali se ale jen chvíli, protože hostům brzy vrátil vedení Vojtěch Tomeček. Lekci z produktivity v závěru dokonali Stanislav Balán a do prázdné brány pak svým druhým gólem v zápase Vojtěch Tomeček.

Hokejová extraliga:
Dohrávka 6. kola:
Slavia - Vítkovice 4:2
Branka: 34. a 36. Poletín, 60. Štich, 60. Bednář - 21. Šedivý, 44. Svačina
Předehrávka 12. kola:
Liberec - Karlovy Vary 1:4
Branka: 43. Bulíř - 16. Koblasa, 47. a 59. Tomeček, 57. Balán

Reklama