Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 1:4Spolehlivý Závorka dovedl Karlovy Vary k výhře v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Koblasa 0 : 1
43. Bulíř 1 : 1
47. Tomeček 1 : 2
57. Balán 1 : 3
59. Tomeček 1 : 4
Záznam online reportáže

Ani drtivá střelecká převaha nepomohla hokejistům Liberce k výhře nad Karlovými Vary. Západočeši zejména díky výkonu brankáře Tomáše Závorky zvítězili v předehrávce 12. kola extraligy na severu Čech 4:1 a ukončili sérii osmi porážek v Tipsport areně. I díky dvěma gólům Vojtěcha Tomečka Energie vyhrála poprvé v sezóně na kluzišti soupeře, Liberec si naopak doma připsal třetí prohru ve čtvrtém zápase.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu proti Liberci.

Článek

Tygři začali aktivně, už od počátku si vytvořili převahu, byli střelecky aktivnější, ale měli problém s produktivitou. Hosté čekali na svou šanci, která přišla v 8. minutě, Vojtěch Tomeček ale trefil tyč.

Domácí následně nevyužili první přesilovou hru a Energie udeřila. Ztuhlého Schwarze prostřelil Koblasa. Severočeši soupeře v první třetině jednoznačně přestříleli 13:4, gól ale nedokázali vstřelit.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé části. Karlovarští v sestavě bez potrestaného kapitána a nejproduktivnějšího hráče Dudy se soustředili na obranu a Závorka si připisoval jeden zákrok za druhým. Při vyloučení Jana Tomečka mu při Bartkově střele pomohla tyč, v další početní výhodě stihl Valskému zabránit v zakončení do odkryté branky Harant.

Na začátku třetí třetiny ještě hosté odolali po šancích Vampoly a Bakoše, ve 43. minutě už ale Závorka kapituloval. O vyrovnání se bekhendovou dorážkou postaral Bulíř. Liberec pokračoval v tlaku, ale druhý gól nepřidal. Naopak domácí inkasovali. Střelou bezprostředně po buly rozjásal Západočechy Vojtěch Tomeček.

Druhý inkasovaný gól domácí poznamenal. Sice měli vzápětí výhodu přesilové hry, ale větší šanci si nevytvořili. V 57. minutě kapituloval Schwarz potřetí, když Balán přehrál Kolmanna a pojistil výhru hostů. Poslední slovo měl při liberecké power play Vojtěch Tomeček.

Předehrávka 12. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 43. Bulíř (Bakoš, Filippi) - 16. Koblasa (R. Pšurný, Redlihs), 47. V. Tomeček (Heizer, Skuhravý), 57. Balán (J. Tomeček),59. V. Tomeček. Rozhodčí: Hribik, Šindler - Frodl, Charvát. Vyloučení: 3:6, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2853.
Liberec: Schwarz - Škoula, Šimek, Gřegořek, Kolman, Vitásek, Voráček, Plutnar - Bartek, Vampola, Valský - Bakoš, Filippi, Bulíř - Jass, Bulík, P. Jelínek - Urban, Kica. Trenéři: Hynek, M. Černý a Láska.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - D. Hruška, J. Kverka ml., Vachovec - Koblasa, Balán, R. Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Heizer - Flek, R. Hruška, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama

Související témata: