Hlavní obsah

Duda se odvolal proti pětizápasovému trestu, Trávníček to zvažuje

Vedení extraligových hokejistů Karlových Varů se odvolalo proti pětizápasovému trestu od disciplinární komise pro svého kapitána Radka Dudu. Stejný krok zvažuje i Litvínov, jehož kapitán Michal Trávníček v úterý dostal stejný trest.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Karlovarský útočník Radek Duda.

Článek

Podle pravidel mohou kluby respektive oficiálně sami potrestaní hráči podat takzvaný odpor a disciplinární komise následně v kompletním složení jejich prohřešek projedná ještě jednou.

"Já se na to díval asi dvacetkrát a absolutně nechápu, jak disciplinární komise k tak vysokému číslu přišla. Je pro mě naprosto nepochopitelné. Jestli budeme za tohle dávat pět zápasů, tak nechápu, jak budeme trestat opravdu vážné fauly. To budeme dávat tresty na třicet zápasů?" uvedl generální manažer Energie Miroslav Vaněk pro aktuálně.cz.

Západočeši přiznávají, že Duda útočníka Slavie Pavla Klhůfka v samém závěru fauloval, vysoký trest však podle nich dostal jen za své jméno. Dudovy zákroky totiž disciplinárka v minulosti řešila již několikrát.

"Kdyby úplně stejný zákrok udělal někdo jiný, disciplinárka by k tomu ani nezasedla. Ale že je to Duda, dostane pět západů. Tresty nejsou podle skutku, ale jména. Pro mě tím disciplinárka ztrácí nadhled i nezávislost," řekl Vaněk.

Podobně jako Karlovy Vary s trestem pro svého kapitána nesouhlasí ani zástupci Litvínova. "Uvažujeme o tom, že odpor podáme. Trest nám přijde neadekvátní. Dostal nejvyšší sazbu za to, že šel protihráči ramenem do těla a on se sehnul. Nezpochybňujeme, že ho trefil do hlavy, ale jak říkám, přijde nám to neadekvátní," řekl generální manažer Vervy Robert Kysela. Severočeši momentálně zvažují, zda se odvolají, nebo po polovině trestu požádají o prominutí zbývající části.

Naopak Plzeň, jejíž útočník Michal Dvořák byl v úterý také potrestán a nezahraje si tři utkání, se odvolávat nebude. Stejně jako v případě obránce Jakuba Jeřábka, který dostal stop na čtyři zápasy v neděli. "Jsou věci, které jsou dané. Fauly to byly a jsou za to potrestaní," řekl generální manažer Martin Straka ČTK.

Rozhodnutí Karlových Varů ale chápe. "Nedivím se tomu. Kdyby se nejednalo o Dudu, dostal by hráč maximálně dvě minuty," podotkl Straka, který momentálně čeká na reakci hokejového svazu ohledně odvolání k Odvolací komisi ČSLH proti desetizápasovému trestu Ryana Hollwega. "Poslali jsme ho v pondělí," dodal Straka.

Reklama

Související témata: