Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 6:3Slavia otočila duel proti Litvínovu a ukončila sérii šesti proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Šlégr 0 : 1
10. Lukeš 0 : 2
11. Martynek 0 : 3
16. Knot 1 : 3
23. Krejčí 2 : 3
25. Bednář 3 : 3
27. Stránský 4 : 3
45. Sklenář 5 : 3
57. Vas 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Slavie porazili v dohrávce 8. kola Tipsport extraligy Litvínov 6:3 a ukončili tak sérii šesti porážek. Pražané v 11. minutě prohrávali 0:3, ale ve druhé třetině dokázali zápas otočit ve svůj prospěch. Slavia se díky zisku tří bodů posunula na 12. místo v tabulce, Litvínov je i nadále druhý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Severočechy přijelo do O2 areny podpořit několik stovek fanoušků a na začátku museli být spokojení. Do první šance se dostal již po 17 sekundách Lukeš, poté hosté po řadě zákroků Furcha nevyužili úvodní přesilovku, v osmé minutě již ale vedli. První branku v sezóně si připsal po střele od modré čáry Šlégr.

Vzápětí mohl sice vyrovnat Sklenář, Francouz ale jeho pokus vyrazil a jeho spoluhráči následně v rozmezí 46 sekund dvakrát udeřili. Nejprve se prosadil pohotově dorážející Lukeš a připsal si desátý gól sezony, následně zůstal zcela osamocen před Furchem Martynek a bez problémů brankáře Slavie překonal.

Obrat nastartoval Knot

Slavia se však dokázala z tvrdého k.o. oklepat. V 16. minutě překonal Francouze při hře čtyři na čtyři střelou od modré čáry Knot a ve druhé třetině Pražané duel během necelých pěti minut otočili.

O kontaktní gól se po rychlém protiútoku postaral Krejčí a k vyrovnání Slavii pomohlo vyloučení Ručinského. Puk po první tvrdé střele Bednáře, která prošla za Francouzova záda, stihl ještě jeden z litvínovských hráčů odehrát do bezpečí, o několik sekund později se ale již kapitán domácích prosadil. A to nebylo vše. Ve 27. minutě se z dorážky prosadil Stránský a dokonal obrat z 0:3 na 4:3.

Po brance Stránského se Slavia začala více soustředit na obranu a Litvínov měl mírně navrch. Furch ale chytal spolehlivě a držel svůj tým ve vedení. Zřejmě klíčový zákrok si jednička Pražanů připsala ve 44. minutě při přesilovce domácích, kdy se do gólové šance dostal Piroš. Furch ale jeho střelu chytil lapačkou.

O dvě minuty později Slavia udeřila popáté. O to, že Francouz poprvé v sezoně inkasoval více než čtyři branky, se postaral Sklenář. Zdramatizovat duel mohl při Sklenářově vyloučení Martynek, Furch si ale připsal další vynikající zákrok. Poslední slovo měl poté Vas, který upravil na konečných 6:3.

Dohrávka 8. kola hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 6:3 (1:3, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Knot (Klhůfek, Sklenář), 23. Krejčí (Sklenář, Tomica), 25. Bednář (Vas, Školiak), 27. Stránský (Poletín), 45. Sklenář (J. Doležal, Bednář), 57. Vas - 8. Šlégr (Ručinský), 10. Lukeš (Jánský, Zeman), 11. Martynek (Ručinský, Jurčík). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:3, navíc Štich - Trávníček oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5313.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Valach, Beňovič, Novák, Štich, Knot - Bednář, Školiak, Tomica - M. Čermák, Vas, J. Doležal - Stránský, Klhůfek, Sklenář - J. Veselý, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Šlégr, Zeman, Z. Sklenička, M. Beránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Ručinský, Jurčík - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: