Hlavní obsah

První místo je super, libuje si litvínovský obránce Zeman

Hokejisté Litvínova vedou tabulku extraligy, když předstihli i dosavadního lídra z Třince. Zatímco Oceláři padli doma s Brnem, Severočeši vydřeli výhru 3:2 nad Vítkovicemi. „Další tři body jsou super, důležité vítězství,“ oddechl si obránce Jiří Zeman po vypjatém zápase, v němž Litvínovští otočili nepříznivý vývoj.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Pavel Francouz a Jiří Zeman z Litvínova na archivním snímku s kapitánem Brna Leošem Čermákem.

Článek

„Přitom náš celkový výkon nebyl ideální. Začalo to už v první třetině, kdy jsme byli všude o krok pozdě. Naopak Vítkovičtí dominovali v rychlosti a vesměs se dostávali dříve ke kotoučům. Tahali jsme za kratší konec," nezapomněl Zeman ani po vydařeném finiši na pomalý rozjezd svého týmu. „Pak jsme se přece jen zvedli, ale pořád tam občas vyplynuly fauly z naší nedisciplinovanosti. Na to si musíme dát pozor," rozebíral zkušený obránce.

Jaká je nálada v litvínovské kabině? „Když vedeme tabulku, je to paráda. Vrátili jsme se na první místo. Člověka víc baví chodit na zimní stadión s úplně jinou náladou, než při porážkách. Zažíváme skvělé pocity. Všichni, co jsme se v letošní sezóně sešli v Litvínově včetně trenérů, vynikajícího brankáře i hráčů, děláme svoji práci. A snažíme se ji odvádět co nejlépe. Zatím to nese ovoce," liboval si Jiří Zeman.

Proti Vítkovicím se blýskl vítězným gólem a ještě jednou asistencí. „U mě tahle statistika není prioritním faktorem výkonu. Upřednostňuji hodnoty někde jinde. Momentálně se postupně dostávám do formy po zranění. A každý gól, na kterém mám podíl, beru jako bonus," přesvědčoval ostřílený bek.

Ubránili se i tři proti pěti

Postavení na špici tabulky si cení i útočník Jakub Šrámek. „Vítkovice byly těžkým soupeřem. Ale ubránili jsme proti nim i oslabení tří proti pěti. A že jsem dal gól po dlouhé době? Tak to je jen dobře a přišla i malá euforie," usmíval se forvard, který vnímá fakt, že litvínovské mužstvo prokazuje sílu a stabilitu. „Nechceme se dostat do fáze, kdy bychom prohráli víc zápasů. Pak se to těžko dohání. Hodláme pokračovat ve výkonech a diváci stojí za námi," pokyvoval hlavou mladý útočník.

Litvínovští hokejisté se mohou těšit na novou posilu. Smlouvu s klubem totiž podepíše odchovanec Jakub Petružálek, který předčasně skončil v KHL.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice