Hlavní obsah

Pamatuju si jinou Slavii, přiznal její nový kouč Gregor

Praha

Ujal se nelehkého úkolu, vytáhnout hokejisty Slavie z extraligového dna. „S takovou situací trenérskou zkušenost nemám,“ připouští Dušan Gregor, jenž podepsal trenérskou smlouvu do konce sezóny a ve středu poprvé vedl aktuálně poslední tým tabulky.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Novým trenérem hokejistů Slavie Praha byl jmenován Dušan Gregor.

Článek

Slovenský kouč naposledy působil v Kontinentální lize na lavičce Vladivostoku. „Neumím odpočívat. A po setkání s majitelem klubu panem Pitterem jsem se do toho rozhodl jít,“ vysvětloval své pohnutky dvaapadesátiletý trenér, jehož asistentem zůstává Josef Beránek.

Má víc času na přípravu

Z české extraligy má sedm let starou zkušenost z lavičky Liberce, v play off tehdy Bílí Tygři vypadli právě se Slavií. „Je pravda, že v hlavě mám zapamatovanou jinou Slavii. Ale to není kritika na tohle mužstvo, psychika je důležitá a týmu se nepovedly nějaké zápasy,“ říká.

Šest proher v řadě ukončilo angažmá Ladislavu Lubinovi, k dalším dvěma porážkám si od mládeže k A-týmu odskočil Petr Novák. Gregor má teď díky reprezentační pauze a vánočním svátkům delší čas na práci s mužstvem. „Určitě je to lepší než do extraligy skočit po hlavě,“ přikyvuje kouč. Nejbližší zápas čeká slávisty na Štěpána, a hned půjde o prestižní derby se Spartou.

Co se dá do doby s týmem provést? Nový trenér nebyl příliš konkrétní. „Snažil jsem se sehnat maximum informací. Viděl jsem nějaké zápasy, na další se chci podívat. Musíme pracovat na věcech, které Slavii srazili. Třeba disciplína hry. Řekl jsem týmu, že nemůžeme být první v počtu vyloučení,“ tlumočil část svého projevu k hráčům.

Využije Beránka

Čerpat chce ze zkušeností Josefa Beránka, jenž v aktuální sezóně v roli asistenta pozná už třetího nadřízeného.

„Chtěl jsem zachovat kontinuitu a myslím, že Pepu také nenechává klidně spát, kde momentálně Slavia je. Nemíním si všechno vzít na hrb, na Pepíka je také naloženo,“ vysvětloval Gregor, jenž se s Beránkem potkal jako hráč při společném působení v Trenčíně v sezóně 1989/1990.

Dočká se Slavia i změn v hráčském kádru? „Určitě bych rád, kdybychom posílili, záleží na možnostech trhu. Nechci ale střílet na náhodu, teď není čas na nějaké tápání,“ hlásí trenér s vědomím, že největší problémy má Slavia v obraně. V útoku se naopak bude muset ještě měsíc obejít bez Marka Tomici, jenž musí se zraněnou nohou na operaci.

Reklama

Související témata: